Kontakt os






 

Stor udenlandsk interesse for ’Dokumania’
Torsdag 7. maj 2009
Af Karsten Jensen
 
En række af de danske dokumentarfilm, som DR2 har sendt eller snart vil sende i dokumentar-sendefladen ’Dokumania’ om tirsdagen, vækker lige nu international opmærksomhed.
Samtidig er flere af dem også på vej til udenlandske tv-skærme.

På den prestigefyldte dokumentarfilmfestival Hot Docs i Toronto i Canada er ikke færre end fire af ’Dokumania’-dokumentarerne i disse dage i konkurrence. Det drejer sig om Anders Østergaards ’Burma VJ - reporter i et lukket land’, som indtil videre har modtaget 19 priser over hele verden, ligesom en ny filmversion af DR-journalist Mads Brüggers dokumentar fra Nordkorea - ’Det røde kapel’ - deltager i festivalens konkurrenceprogram.

Også Nikolaj Viborgs ’69 - Ungeren Indefra’, der er et portræt af Ungdomshuset og dets brugere, inden murene faldt, og Michael Noers ’De vilde hjerter’ om 12 unge fynboer, som får nok af dagens Danmark og i bogstaveligste forstand rejser ad Pommern til på knallert, er blandt de flere end 170 film fra 39 lande, der bliver vist på festivalen.

”Det er fantastisk, at så mange af vores nyproducerede ’Dokumania’-film vækker så stor interesse i udlandet. Der er virkelig bud efter danske dokumentarfilm for øjeblikket, og Mads Brügger og filmversionen af ’Det Røde Kapel’ var lige ved at vælte Toronto og fik stående ovationer og vilde tilråb under visningen i Toronto,” siger Mette Hoffmann Meyer, der er programredaktør og redaktør for ’Dokumania’ på DR2.

Hun melder generelt om fulde huse til de danske dokumentarfilm i Toronto.
To af dokumentarerne - nemlig ’Det Røde Kapel’ og ’69 - Ungeren Indefra’ - bliver solgt til udlandet af DR. Og også her melder chefen Helene Aurø fra DR Internationalt Salg om pæn interesse.

”’Det Røde Kapel’ er allerede solgt på forhånd til Australien og Norge, mens mindst 20 tv-stationer lige nu har filmen til gennemsyn. Det er et usædvanligt højt tal for en dokumentar, men der er faktisk næsten lige så mange, der har dokumentaren ’69 - Ungeren Indefra’ til screening lige nu. Så man må sige, at de danske ’Dokumania’-dokumentarer også fænger i udlandet”, siger Helene Aurø.

Hot Docs Canadian International Documentary Festival, som Nordamerikas største dokumentarfestival hedder officielt, varer til på søndag, og inden da bliver der også delt priser ud til de bedste af film.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002