Kontakt os






 

Selskaber slår plat på parabol-kunder
Torsdag 18. november 2004
Af Thomas Nielsen
 
Tusindvis af parabol-kunder raser over, at Viasat og Canal Digital er løbet fra en aftale om, at man kun behøver en modtagerboks til de to kanaler. Og det koster kunderne dyrt.
Tusindvis af tv-glade danskere, der har investeret masser af penge i en parabol og modtageboks, må føle, at de i er med i en god gammeldags omgang skjult kamera. Men det er de desværre ikke, skriver dagbladet Urban.

En strid mellem de to store satellit-tv-selskaber Canal Digital og Viasat betyder nemlig, at mange tv-kunder - som de ellers blev lovet, da de oprettede abonnementerne - i dag ikke kan anvende den samme receiverboks til at modtage begge selskabers kanaler. Derfor har adskillige kunder siden sommer været tvunget til at investere i to forskellige bokse for at få begge signaler ind i stuen. En investering, der ifølge Canal Digital i dag kan løbe op i 3.000 kroner. Forbrugerrådet kalder situationen 'knald i låget'.

"Tv-kanalerne var tidligere enige om, at forbrugerne kun skulle bruge en boks til at tage begge stationer, og når man nu ikke længere kan det, må det betragtes som en væsentlig forringelse af den aftale forbrugeren har indgået. Og det er ganske urimeligt", siger politisk medarbejder i Forbrugerrådet, Anders Hjorth.

Mens forbrugerne altså står med håret i postkassen og en ekstraregning i hånden, er Canal Digital og Viasat ved at rive hovederne af hinanden. Presseansvarlig Catja Middelboe Andersen fra Canal Digital mener, at Viasat har indført et anti-piratkopierings-system, der betyder, at det ikke er muligt at bruge Canal Digital-parabolkort i modtagerbokse, der er solgt eller udlejet af Viasat, og at Viasat dermed `holder' på kunderne. Omvendt hævder Viasats administrende direktør Kim Poder, at Viasat har tilbudt Canal Digital at etablere sikkerhedssystemet i Canal Digitals bokse, men at det er blevet afvist.

De berørte tv-seere skal imidlertid ikke sætte næsen op efter erstatning, siger Lise Larsen, fuldmægtig i Forbrugerstyrelsen.

"Det er svært for forbrugeren at bevise, at han blev garanteret fra forhandleren, at disse modtagerbokse altid ville kunne tage begge parabol-kort. Desuden er mange af boksene dengang solgt så billigt, at det vil være under bagatelgrænsen, og endelig vil mange rende ind i forældesesfristen på to år", siger hun.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002