Kontakt os






 

Endnu et madprogram på DR
Torsdag 8. december 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mette Blomsterberg og James Price – den professionelle perfektionist og den glade amatør-kok – laver sammen mad i de smukke omgivelser på Kronborg slot i en ny programserie på fire afsnit på DR1. Første gang tirsdag den 13. december kl. 20.


Kontrasterne er på spil, når modsætningerne mødes omkring deres fælles passion: God mad. De gør deres forskelligheder til en styrke og forfiner sammen deres favoritopskrifter, lyder det fra DR.

Mens hun mest tænker på formerne, på forfinelse af detaljen – tænker han på smag og på at smage. Når hun bladrer målrettet i opskrifterne, stikker han hellere en finger i sovsen for at smage. De udfordrer hinanden, når de hver især er på udebane som konditor eller improvisator. Mette Blomsterberg kommer på prøve, når hun skal lave fars af grisetæer, og James Price får sved på panden, når han skal forvandle en bananasplit til et perfekt æstetisk udtryk.


Sødt og salt

Mette Blomsterberg er uddannet konditor og sætter en ære i at skabe perfekte resultater og ensartethed. Hun er ekspert i det søde køkken. James Price har leget sig til sin store viden om mad. Med sin far og bror, har han udforsket den gode smag i alle hjørner af gastronomien. Han er på hjemmebane i det salte køkken.


Historiske curiosaer

Kronborg Slot er rammen, og de to tilbereder maden i det ældste kammer på slottet, der i sin tid tilhørte Erik af Pommern. I programmerne sniger der sig historiske curiosaer ind: F.eks. at kødfars engang var noget af det fineste, man kunne servere? Eller at en citron i 1500-tallet kostede, hvad der i dag ville svare til 3000 danske kroner?

Der er inspiration og opskrifter at hente i programmerne. Og med godt humør som vigtigste ingrediens serveres der i hvert program en lækker to-retters menu.

Man kan læse mere her: www.dr.dk/priceogblomsterberg


Foto: Med en fælles passion for god mad, men vidt forskellige køkkentraditioner, laver Mette Blomsterberg og James Price mad sammen. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002