Kontakt os


 

DRs 'Ditte & Louise' vandt pris i Norge
Fredag 22. september 2017
Af Karsten Jensen
 
Komedieserien fra DR1 blev kåret som 'Bedste komedieserie' under Nordiske Seriedager i Oslo.


'Ditte & Louise – det bliver ikke kønt', lød overskriften, da DR sendte pressemeddelelse ud om anden sæson af DR1-komedieserien sidste år i november. Men det blev kønt – ikke mindst i Oslo torsdag aften.

Her har der de seneste tre dage været holdt 'Nordiske Seriedager', som er en festival og konference med nordiske tv-serier i fokus. Festivalen sluttede med kåringen af Nordens bedste tv-serier lige nu, og her blev 'Ditte & Louise' sæson 2 kåret som 'Bedste komedieserie'.

Tvnyt.com skrev den 20. december 2016 dog, at der ingen sæson 3 ville komme med de anmelderroste skuespillere. Begrundelsen var, at seertallene ikke var høje nok - ifølge et opslag fra Louise Mieritz på Facebook.

'Ditte & Louise' er skrevet af skuespillerne Louise Mieritz og Ditte Hansen, der også både spillede hovedrollerne og selv lagde navn til komedieseriens titel. Anden sæson bød også på stjerneoptrædener fra Silas Holst, Trine Dyrholm, Mick Øgendahl, Julie Zangenberg, Anne Linnet, Keld og Hilda Heick, Rasmus Tantholdt, Lars Mikkelsen og Ulrich Thomsen.

"Det er fantastisk, at 'Ditte & Louise' i den grad kan begejstre seere uden for Danmark også. Det viser, at de to skønne skuespillerinder har ramt noget universelt om kvinder og mænd og deres samtid. Dejligt og velfortjent," siger DRs dramachef Piv Bernth, der dog ikke taler om at genoptage serien.

Der har været nomineret en serie fra hvert nordisk land, og det er en anmelderjury, der udpeger prismodtagerne. Fra Danmark var det filmredaktør Kristian Lindberg fra Berlingske, film- og tv-anmelder Nanna Frank Rasmussen fra Morgenavisen Jyllands-Posten og film- og tv-anmelder Henrik Palle fra Politiken.

DRs dramaserie 'Arvingerne' sæson 3 var også nomineret i kategorien 'Bedste dramaserie', men her blev det den succesfulde norske serie 'Skam' sæson 4, som løb med den nordiske pris. 'Serien kan fortsat ses på DR TV.


Foto: Arkivfoto, DR.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002