Kontakt os






 

Klart nej fra journalistforbund til terrorbestemmelse i Radio- og tv-loven
Onsdag 3. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Dansk Journalistforbund (DJ) er særdeles kritisk over, at kulturminister Uffe Elbæk (RV) og regeringen vil indføre en terrorbestemmelse i lov om Radio- og Fjernsynsvirksomhed, der risikerer at øge kontrollen med frie medier. Den nye lov vil medføre at en tv-station alene ville kunne dømmes for terrorisme på baggrund af en enkelt udsendelse, hvor kilder fremfører radikale synspunkter om terrorisme, uden at stationen selv agiterer for terror. DJ er også yderst kritisk over, at regeringen overhovedet vil lovgive på baggrund af et enkelt eksempel - dommen mod Roj TV.
Dansk Journalistforbund har i dag på et hovedbestyrelsesmøde besluttet at indgive en skarp indsigelse til Kulturministeriet mod indføjelse af en terrorbestemmelse i Radio- og Fjernsynsloven, som ellers både kulturministeren og justitsministeren har ønsket.

Dansk Journalistforbund (DJ) påpeger iflg. Journalisten.dk, at vurderingen af hvad der er terror og ikke terror, er meget vanskelig at gennemføre. Og DJ understreger samtidigt at det er ude af proportion at indføre en terrorbestemmelse, der kan udløse kontrol over frie medier, alene på baggrund af et enkelt eksempel.

DJs formand Mogens Blicher Bjerregård understregede på dagens hovedbestyrelsesmøde, at DJ selvfølgelig ikke ønsker at fremme terrorisme - tværtimod.

"Men fordi der har været en situation omkring Roj TV, hvor den nuværende lovgivning ikke er tilstrækkelig til at gribe ind over for stationen, er jeg kritisk over at to ministre farer ud og siger, at nu skal der lukkes et hul i lovgivningen," sagde Mogens Blicher Bjerregård på mødet.

"Det er ekstremt farligt at lave medielovgivning på en enkelt sag," fastslog han.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002