Kontakt os






 

DR: Valgdækningen skal være bedre
Torsdag 3. marts 2005
Af Thomas Nielsen
 
I valgkampen endte mange debatter som en overfladisk udveksling af paroler, og brugen af exit polls var et klart skråplan. Det erkender DR her knap fire uger efter folketingsvalget. Lytter- og Seer-redaktør Jacob Mollerup vil have DRs brugere med på råd.
"Valgkampen år 2005 har med rette været kritiseret. Både for sit indhold - og for mediernes dækning. Mens de store partier kæmpede om midten, blev der uddelt milliardløfter i et tempo og en form, så de fleste mistede overblikket. De førende medier - DR medregnet - havde store problemer med at gennemlyse varerne i den store gavebod. Dermed blev det en valgkamp, der mere handlede om det politiske spil end det politiske indhold".

Således skriver Lytternes og Seernes Redaktør i DR, Jacob Mollerup, i en kronik i Berlingske Tidende.

Han erkender, at de etiske principper kom under hårdt pres i konkurrencen om seernes opmærksomhed. De meget omtalte exit polls er fortsat til diskussion i DR, og redaktøren hæfter sig ved, at DR på det nærmeste fastslog valgets resultat ved hjælp af exit polls allerede halvanden time inden valgstederne lukkede. Jacob Mollerup mener, at det klart er et skråplan, hvis exit polls bruges til kategorisk at omtale et valg som stort set afgjort, mens valghandlingen stadig er i fuld gang.

Med kronikken i Berlingske Tidende, åbner lytter- og seerredaktøren op for, at DRs brugere - lytterne og seerne - får indflydelse på hvordan kommende valgkampe skal dækkes. Det skal ske for at sikre, at det ikke kun er de mest politisk interesserede, der bliver hørt.

"Hvad er holdningen til de forskellige debatformer og valgudsendelser, til brugen af politiske eksperter, til journalisternes prioriteringer osv.? En vurdering af det seneste valgslag - og ønsker til det næste - kunne være nyttige bidrag til en vigtig debat", skriver Lytternes og Seernes Redaktør i DR, Jacob Mollerup.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002