Kontakt os


 

Første danske dramaserie fra Viaplay
Torsdag 9. november 2017
Af Redaktionen
 
Streamingtjenesten Viaplay lancerer den første danske 'Viaplay Originalserie' med en række store navne på rollelisten. Serien kommer til at hedde 'Friheden' og vil være på 10 afsnit. Serien går i optagelse i næste uge og får eksklusiv premiere på Viaplay i 2018.


'Friheden' beskrives som 'et svindlerdrama fra forstaden' og udspiller sig i et parcelhuskvarter i Hvidovre. Lars Ranthe (Klassefesten, Badehotellet) og Lene Maria Christensen (Arvingerne, Sover Dolly På Ryggen) spiller hovedrollerne som de tidligere storsvindlere, Erik og Nina, der nu lever et trivielt og lovlydigt familieliv i en forstad til København – lige indtil fortiden indhenter dem.

Serien er skabt af den prisvindende og kreative duo, hovedforfatter Thor Bjørn Krebs (Europamestrene) og konceptuerende instruktør og medforfatter Mikkel Serup (Klassefesten, Den Bedste Mand).

"'Friheden' er en dramaserie, hvor svindlerens og forstadsfamiliens verdener mødes, og vores mål er at skabe en fortælling, der på et splitsekund kan skifte mellem Hvidovres grå hverdag til en verden, hvor millionerne ruller, og armbevægelserne er store", udtaler hovedforfatter Thor Bjørn Krebs.

'Friheden' er Viaplays første danske originalserie. Nyheden kommer kort efter, at tre øvrige Viaplay Originals; Okkuperet, Hassel og senest krimiserien 'Alex', har fået premiere på streamingtjenesten.

"Vi har store ambitioner med 'Friheden', og den er helt klart én af vores større satsninger. Serien, der er baseret på en både sjov og relevant idé, tager fat i nogle samfundsmæssige udfordringer, sætter dem i en skarp og humoristisk kontekst og giver os noget, vi ikke har set før", siger Head of Originals for Viaplay, Nanna Mailand-Mercado.

'Friheden' produceres af SAM Productions ved Stine Meldgaard (Mercur, Swinger) og Morten Kjems Hytten Juhl (Gidseltagningen, Jätten) samt executive producer Meta Louise Foldager Sørensen (Gidseltagningen, Mercur, En Kongelig Affære). Serien har opnået støtte hos Public Service Puljen og vil blive distribueret internationalt af StudioCanal.

'Friheden' får premiere næste år eksklusivt på Viaplay i hele Norden og senere sendes serien på TV3


Foto: Lene Maria Christensen og Lars Ranthe spiller hovedrollerne i Viaplays kommende dramasatsning 'Friheden'. (Fotograf: Henrik Petit)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002