Kontakt os






 

Steffen Kretz DR's klimakorrespondent
Torsdag 22. maj 2008
Af Karsten Jensen
 
FN’s klimatopmøde finder sted i København i november 2009, men allerede nu opruster DR sin nyhedsdækning af de globale klimaændringer. DR Nyheders erfarne politiske journalist og korrespondent Steffen Kretz bliver DR's - og Danmarks - første klimakorrespondent.

Steffen Kretz vil således fra den 15. august følge klimaændringerne og konsekvenserne for kloden og rapportere fra både ind- og udland til danskerne via Radioaviserne, TV-Aviserne, udenrigsmagasinet Horisont og dr.dk

DR's nyhedschef Ulrik Haagerup siger:

"De globale klimaproblemer er blandt de største udfordringer overhovedet for det internationale samfund i disse år, og FN’s klimatopmøde i København i 2009 kan blive en milepæl, fordi det er ambitionen her at få en global og vidtrækkende miljøaftale på plads. Det er derfor en klar målsætning for DR at sikre danskerne en upartisk og kvalificeret klimanyhedsdækning med indsigt, overblik og udsyn."

Om valget af Steffen Kretz, som seerne kender fra en lang række DR nyhedsprogrammer, blandt andet det udenrigspolitiske magasin ’Horisont’, samt som DRs faste mand i Mellemøsten gennem flere år, siger redaktionschef for DR Nyheders fagredaktioner, Penge, Politik og Udland, Henrik Keith Hansen:

"Jeg er meget glad for at kunne præsentere netop Steffen Kretz som DR's og Danmarks første klimakorrespondent. Steffen er en uhyre dygtig og erfaren journalist, som samtidig er en af vores tungeste nyhedsprofiler indenfor international politik. Det er en indikation på den vigtighed, vi tillægger emnet og vores formidling af det til danskerne."

Steffen Kretz ser frem til sit nye job:

"Klimaspørgsmålet rummer nogle af de allersværeste internationale politiske problemstillinger i den kommende tid. Det er naturligvis en spændende journalistisk udfordring at forme en korrespondentrolle i forhold til det. Ikke mindst fordi de politiske beslutninger, som tages nu - f.eks. på FN’s Klimakonference i København - vil have vidtrækkende konsekvenser. Det er en indlysende public service-opgave at give danskerne mulighed for at engagere sig og tage stilling på et informeret grundlag, og jeg glæder mig meget."



Om Steffen Kretz
Steffen Kretz har siden november 2007 været vært på DRs udenrigspolitiske magasin, ’Horisont’. Forinden var han gennem to år DR Nyheders faste korrespondent i Mellemøsten.

Steffen Kretz producerede også DR's store, internationale serie, ’De Skrev Historie’, hvori han interviewede ti verdensledere om deres vigtigste historiske beslutninger. Serien har været sendt i en lang række lande verden over, bl.a. på den arabiske satellitkanal Al Arabiyan, der ses overalt i Mellemøsten. Seerne kender også Steffen Kretz fra hans mange år som ankermand på Søndagsmagasinet, vært på TV-Avisen og som en skarp udspørger i DRs valgprogrammer.

Foto: DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002