">Kontakt os


 

MTV rebrander og giver seerne magten
Torsdag 25. juni 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
MTV forvandler sig nu med en omfattende rebranding, der byder på nyt look og samtidig giver seere, artister og kunstnere magten. MTV går fra "I Want My MTV" til "I Am My MTV". Grænsen mellem internet og lineært tv nedbrydes bl.a. i #MTVbump, som giver unge mulighed for at vise deres sociale videoer på skærmen.


Kreativt, skørt og underholdende

MTV løfter i dag sløret for en rebranding, der ændrer ungdomskanalens udtryk. Ved at åbne brandet for unge vil kanalen fejre seerne, musikerne, de visuelle kunstnere og deres kreative udtryk, lyder det i dag i en pressemeddelelse.

I første omgang kan unge påvirke kanalens indhold via #MTVbump, som både online og on air sætter spot på sociale medier-videoer, og de vil bl.a. kunne opleves på MTV i pauserne mellem programmerne. Om det er fest-tricks, kattevideoer, dagens morgenmad, parkour eller trompetspil – det er helt op til seerne, hvad de har lyst til at vise.

Desuden vil MTV vise ny videokunst i 'Art Breaks', og MTVs egne promoer vil få et anderledes look, der eksperimenterer med narrative strukturer og visuel fortællekunst. De bliver kortere, mere larmende og hyper-visuelle.

"MTV har altid haft fokus på at genopfinde sig selv, og det er på tide at vi skifter ham igen," siger Kerry Taylor, Head of MTV International og Chief Marketing Officer hos Viacom International Media Networks UK. "Vores publikum forventer, at MTV sætter nye standarder og tager kreative chancer, og vi er sikre på, at denne rebranding vil gøre MTVs internationale kanaler til noget helt enestående, som man ikke kan opleve andre steder".

MTV har - sammen med B-Reel Creative - skabt #MTVbump, der gør det muligt for seere og artister at uploade deres videoer via sociale medier og i løbet af kun to timer få dem på skærmen.

MTV samler videoerne ved hjælp af et CMS-systen, som er udviklet i samarbejde med B-Reel Creative. Det gør det muligt for MTV-medarbejdere at sortere videoerne, så de har lokal relevans og ikke indeholder stødende materiale, før de bliver programsat og uploadet online. Videoer kan også uploades via hjemmesiden MTVbump.com, der kommer til at indeholde alle de 'bumps', som er blevet vist på skærmene rundt omkring i verden.

#MTVbump giver desuden MTV en enestående mulighed for at sætte spot på musikere og give dem en ny og kreativ måde at kommunikere med deres fans.

"Ingen andre er i stand til at få brugergenereret indhold så hurtigt på skærmen på en verdensomspændende skala," tilføjer Kerry Taylor, og fortsætter: "#MTVbump tillader os at være helt utroligt aktuelle og lokalrelevante – hvilket er vigtigt."


MTV Canvas

MTV vil senere i år afsløre flere måder for fans at skabe deres eget indhold, og seerne kan bl.a. glæde sig til MTV Canvas, som vil blive lanceret denne sommer. MTV Canvas er en online klistermærkebog, som giver seerne mulighed for at lege kreativt med brandet og at bruge musik, baggrunde m.m. til at skabe deres egen visuelle kunst.


ART Breaks

MTV fejrer den visuelle kultur ved at sætte spot på spirende artisters kunst, musik og fortællinger i en række nye Art Breaks. Blandt kunstnerne er: Thomas de Rijk (Amsterdam, Nederlandene); Device (Barcelona, Spanien); Johnny Woods (Los Angeles, USA); Katie Torn (New York, USA); Eva Papamargariti (fra Grækenland, bor i London, England); Brdg (Tokyo, Japan) og The Great Nordic Swordfights (Los Angeles, USA). Videoerne fra de spirende kunstnere vil blive tilføjet løbende.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002