Kontakt os






 

Medieforskere: DR sejrer i medieforlig
Torsdag 8. juni 2006
Af Thomas Nielsen
 
(Ny version): Folketingets medieforlig fik det store smil frem hos DR. Det fortæller medieforsker Frands Mortensen fra Århus Universitet i kølvandet på, at DR blev lovet flere penge de kommende fire år. Medieprofessor Anker Brink Lund fra Handelshøjskolen i København kalder forliget en stor sejr for DR.
"DR kan være mest tilfreds, for positionen som den førende public service institution i Danmark bliver fastslået. Med den nye medielicens har DR også sikkerhed for at få pengene i mange år," siger medieforsker ved Århus Universitet Frands Mortensen (foto) til Jyllands-Posten.

Hovedparten af DR's bestyrelse bliver fortsat udpeget af Folketingets partier, så Frands Mortensen kalder den politiske styring af DR for uændret.

"Medieforliget er en gave til dansk public service i almindelighed og dermed DR i særdeleshed".

Sådan lyder det fra medieforsker og professor ved Handelshøjskolen i København, Anker Brink Lund, der peger på, at DR nu er anerkendt af alle politiske partier som den væsentligste udbyder af public service.

"Regeringen viser med medieaftalen en forståelse for, at DR spiller en væsentlig rolle - både som kulturinstitution, som DR selv kalder sig, og som en helt afgørende faktor i det danske mediebillede", siger Anker Brink Lund til Berlingske Tidende.

Før folketingsvalget i 2001 var DR ellers en del af det ideologiske opgør for den nuværende regering, anfører medieprofessoren.

"Ændringen er sket i erkendelse af, at DR har en fantastisk stor og loyal opbakning i befolkningen. Derfor har de borgerlige partier indset, at det er en tabersag at gøre DR til prügelknabe", siger Anker Brink Lund.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002