Kontakt os






 

Nordisk Film lancerer streamingtjeneste
Onsdag 18. februar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Streamingtjenester konkurrerer typisk om at have mest muligt forskelligt indhold. Men nu lancerer Nordisk Film streamingtjenesten 'Dansk Filmskat', der i stedet kun har fokus på danske film, særligt udvalgte titler og ekstramateriale.


'Dansk Filmskat' kræser for de danske klassikere og samler ekstramateriale digitalt, skriver Nordisk Film i dag i en pressemeddelese.

Den nye streamingtjeneste udvælger filmklassikere og bagom-optagelser, og tjenesten viser nye eksklusive interviews med folkekære filmlegender som bl.a. Ghita Nørby, Morten Grunwald og Bent Fabricius-Bjerre.

Hver uge tilføjes nyt indhold til tjenesten, og det understreges, at filmene er digitalt restaurerede, så de kan opleves i bedste billed- og lydkvalitet på både tablet, computer, smartphone, Chromecast og via AirPlay. Det tilføkes, at 'Dansk Filmskat' i løbet af året også vil blive tilgængelig på Smart-TV.

"Dansk Filmskat adskiller sig fra de store, internationale streamingtjenester med et nøje udvalgt sortiment af det bedste fra den danske filmhistorie. Tjenesten biver en niche indenfor sit felt, og vi lover masser af hundehoveder, soldaterkammerater og klassisk dansk hygge," siger Christian Folden Lund, Digital Direktør i Nordisk Film.


Efterspørgsel på danske klassikere

Mere end en tredjedel af befolkningen gør nu brug af streamingtjenester, og hos Nordisk Film oplever man stor efterspørgsel på at se danske film og ekstramateriale digitalt. Hos 'Dansk Filmskat' er de danske klassikere i højsædet, og her vil man finde indhold, der ikke er tilgængeligt på de store, internationale streamingtjenester.

"Vi er stolte af at kunne dedikere en hel filmtjeneste kun til den danske filmskat, så Poul Reichhardt, Ghita Nørby, Ove Sprogøe og alle de andre nu er at finde i samme univers. Med 'Dansk Filmskat' giver vi filmklassikerne den opmærksomhed, de fortjener," fortsætter Christian Folden Lund.


Streaming for hele familien

Ifølge en undersøgelse foretaget af Nordisk Film synes en tredjedel af de danskere, der regelmæssigt anvender en streamingtjeneste, at det er vigtigt, at have adgang til lokale film, hvoraf særligt ældre danske film vægtes højt. Det er ikke kun er de yngre generationer, der er flittige brugere af digitale ydelser. Ifølge DRs Medieanalyse fra 2014 følger den ældre generation af danskere også med. Hele 42 pct. af de 60-74-årige har en tablet i husstanden – til sammenligning var det kun 23 pct. i år 2013.


Lancering den 25. februar

Onsdag den 25. februar lancerer Nordisk Film 'Dansk Filmskat' og det sker med et introduktionstilbud, hvor man i en begrænset periode kan prøve en måned gratis. Herefter bliver prisen 49 kr. pr. måned.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002