Kontakt os






 

DR dropper udsendelserne fra partiernes landsmøder
Mandag 5. marts 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En halv times tv-udsendelse med debat, interviews og reportage har i årevis været et fast element på DR1, når de politiske partier årligt har afholdt landsmøder. Men DR mener, at partiernes landsmøder er blevet uinteressante og har derfor valgt helt at droppe disse udsendelser.
DRs politiske redaktør Ask Rostrup siger til dagbladet Politiken: "Helt overordnet har vi valgt at styrke den politiske dækning på en række andre områder. Så vi bruger de penge, vi sparer ved at droppe landsmødeudsendelserne, på at styrke den politiske dækning på en række andre områder, som vi synes er mere relevante."

Ask Rostrup mener, at tiden er løbet fra landsmødeudsendelserne. Efterhånden dækkes møderne tæt på nyhedsmedier som netaviser og nyheds-kanaler på tv.

"Og for det andet er landsmøder i dag ikke, hvad de var engang. Der er i langt højere grad i dag tale om orkestrerede - jeg skulle næsten til at sige teaterstykker - for offentligheden. Du kan ikke længere bruge dem til at tage temperaturen på den interne debatkultur i et parti, for de er stort set alle sammen meget topstyrede", siger Ask Rostrup videre til Politiken og peger også på, at udsendelserne har haft lave seertal.

Blandt flere af de politiske partier på Christiansborg vækker DRs nedprioritering af landsmøderne forargelse, men medieforsker og lektor Henrik Søndergaard fra Københavns Universitet mener ikke, at DR forbryder sig mod public service-forpligtigelsen ved at droppe udsendelserne fra partiernes landsmøder. Bl.a. står der ikke noget om disse udsendelser i public service-kontrakten.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002