Kontakt os






 

FDA kræver distributions vederlag nedsat
Onsdag 10. november 2004
Af Karsten Jensen
 
I et åbent brev til kulturminister Brian Mikkelsen (K) kræver direktøren for Forenede Danske Antenneanlæg, FDA, at ministerens revisorundersøgelse udvides med henblik på at få nedsat vederlaget for videredistribution af radio- og tv-kanaler i antenneanlæg. FDA er nemlig af den opfattelse, at det niveau, antenneanlæg betaler i Danmark, ligger væsentlig over, hvad der betales i andre lande.
”Det vil være helt naturligt, at du udvider den uvildige revisorundersøgelse, du netop har
besluttet at iværksætte, så den også kommer til at omfatte de vederlag, der betales for distributionen af radio- og tv-kanaler i antenneanlæg. Det bør i den forbindelse særligt afklares, hvor meget der i de enkelte lande faktisk betales for den lovbestemte distribution af de nationale kanaler. Når du udvider temaet for undersøgelsen, bør den annoncerede følgegruppe udvides tilsvarende. FDA deltager gerne i dette arbejde”, skriver direktør Søren Birksø Sørensen i brevet.

Kulturministeren har netop meddelt, at det skal undersøges hvorvidt de danske tariffer til KODA og Gramex er for høje i forhold til udlandet.

FDA, mener at vederlaget (til KODA og CopyDan) for videredistribution i Danmark er for højt og opfordrer derfor kulturministeren til også at lade undersøgelsen omhandle dette område, oplyser Søren Birksø Sørensen til tvnyt.com

”FDA glæder sig meget over, at du med den bebudede undersøgelse sender et klart signal om, at de danske radio- og tv-stationer ikke skal betale mere i ophavsretlige vederlag, end der betales i sammenlignelige lande. Vi forventer, at dette stærke signal også gælder de ophavsretlige vederlag, antenneanlæggene betaler for distributionen af de selv samme radio- og tv-stationer. Så længe danske antenneanlæg betaler mere end i sammenlignelige lande, svarer det reelt til en ophavsretlig skat på de flere end 1.500.000 husstande, som modtager radio- og tv gennem et antenneanlæg,” lyder det i det åbne brev.

FDA repræsenterer i alt cirka 419.000 husstande.

Læs også:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=10721


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002