Kontakt os






 

Nu bliver ’Borgen’ også til teater
Onsdag 30. september 2015
Af Karsten Jensen
 
Millioner af tv-seere over hele verden har allerede stiftet bekendtskab med DRs populære dramaserie ’Borgen’, og nu kommer teatergængere i flere lande også snart til at gøre det.


DR har – via teaterforlaget Nordiska – solgt rettighederne til Nederlandene til at opføre ’Borgen’ på scenen, og her bliver DRs dramaserie opført i en helt særlig version i maj 2016 på Vrijthof-teatret i Maastricht, der ligger i Limburg

”Hollænderne [sic! /red.s anm.] har planer om at lave en 10 timer lang opsætning af ’Borgen’, hvor de har valgt 14 episoder ud fra de første to sæsoner af serien,” forklarer områdeleder Christian Odd Wiberg fra DR Salg. [Befolkningen i Limburg er ikke hollændere med nederlændere. /red.s anm.]

Og ikke nok med, at nederlænderne nu snart kan opleve serien, som Adam Price har været hovedforfatter på. Han er også blevet hyret til at lave maden, som teatergængerne skal spise, når de ser de mange timers teater med Birgitte Nyborg, Katrine Fønsmark, Kasper Juul og alle de andre fra serien.

Samtidig med at ’Borgen’ nu skal opføres i Nederlandene, er DR også – via teaterforlaget – i forhandlinger med et kendt tysk teater.

”De planlægger en mere traditionel forestilling, som varer et sted mellem halvanden og to timer. Vi håber, at den aftale også snart er på plads, og måske bliver det den tyske forestilling, der får premiere først,” siger Christian Odd Wiberg.


Spændende synergi

DRs dramachef Piv Bernth siger, at det er en ny og interessant udvikling af DRs dramaserier, at de ikke blot laves i andre lande på tv, men nu også som teaterstykker.

”Det er bestemt en spændende synergi mellem to kunstneriske udtryk, og vi ser frem til teaterversionen, som måske kan tilføre den gode historie nogle nye vinkler og tanker. Jeg håber, at dette kan bane vejen for andre muligheder i fremtiden,” siger Piv Bernth.

Selv om det er relativt nyt, at DRs dramaserier og programmer også får et liv på teatret, er det dog sket før. ’Matador’ blev for eksempel til en musical i 2006, mens Bamse flere gange har flirtet med balletten og Det Kongelige Teater i forestillingerne 'Kom Bamse, nu balletter vi'.


Arkivfoto, DR.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002