Kontakt os






 

Asmaa får ægteskabstilbud fra muslimske mænd - andre kalder hende vantro
Fredag 28. april 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Debatprogrammet 'Adam og Asmaa', der sendes på DR2 hver onsdag kl. 23, har medført en voldsom storm i medierne, fordi den ene af værterne - muslimske Asmaa Abdol-Hamid - bærer tørklæde. Programmet har afstedkommet en strøm af henvendelser til DR fra seerne. De fleste er negative - bl.a. fra muslimer, der mener at hun burde skamme sig over være en del af "vestens system". Til gengæld er der iflg. redaktionschef Arne Notkin også muslimske mænd, der synes så godt om Asmaa, at de har sendt ægteskabstilbud. Men en stor del henvendelserne til DR er meget uforsonlige og hadske.
Lytter og Seer Kontakten i DR har modtaget over 300 henvendelser, og lidt færre har rettet henvendelse direkte til programmet og folkene bag, skriver DRåben i dag.

En tredjedel af de henvendelser Lytter og Seer Kontakten har modtaget er stærkt kritiske, meget uforsonlige og direkte uforskammede.

En anden tredjedel består også af kritiske henvendelser, men sobre og venlige.

Den sidste tredjedel roser DR for både programmet og for valget af Asmaa Abdol-Hamid som en af de to værter. Seernes og lytternes redaktør i DR, Jacob Mollerup, fortæller til DRåben, at det især er denne andel af henvendelser der er vokset i de senere uger.

Redaktionschef Arne Notkin fra DR2 har brugt meget tid på at svare på henvendelser angående 'Adam og Asmaa' - bl.a. over 100 e-mails. Han fortæller til DRåben, at ud over de nævnte henvendelser, så har man på redaktionen også modtaget tre andre former for reaktioner:

”Dels synes nogle muslimske mænd ganske godt om Asmaa, så de sender ægteskabstilbud. Dem videresender jeg høfligst til hende selv. Dels er der dem, der kan lide vores ide med programmet, men bare ikke finder den godt nok gennemført. Og så er der endelig nogle muslimer, som skriver til Asmaa, at det, hun gør, er ”haram” - altså forbudt, at hun legitimerer de vantro ved at deltage i udsendelsen, og det burde hun have holdt sig for god til. Så hun bliver altså også kritiseret af konservative islamister."

Arne Notkin svarer også seere, der skriver i en meget ond tone - f.eks. dem, der slutter "med hadsk hilsen".

"Jeg stiller dem også gerne spørgsmål og kommer i dialog med dem. Det kræver naturligvis lidt mere tid end at svare: "Jeg har modtaget Deres kommentar, De kan rende mig i røven." Nogle gange kan jeg ikke dy mig - også når jeg får telefonsamtaler ind. Og når man går i dialog, hænder det, at de ender med at smække telefonrøret på, uden at jeg har været fræk eller andet. Men deres verdensbillede er så fastlåst, at de ikke kan tåle, at det bliver udfordret.”

Seertallene på 'Adam og Asmaa' ligger på mellem 80.000 og 136.000 på førstegangsvisningen.

”På den baggrund kunne man næsten kalde det Danmarks mindst sete og mest omdiskuterede debatprogram. Det kan i hvert fald undre mig, at der ikke har været endnu flere seere, når der har været så megen virak og så megen debat,” siger Arne Notkin.

DRåben oplyser i øvrigt, at Asmaa Abdol-Hamid er så træt af fejlagtig, at blive hængt ud som yderligtgående islamist, der skulle gå ind for bl.a. indførelse af sharia-lovgivning i Danmark, stening og dødsstraf, at hun nu har indklaget Nordjyske Stiftstidende og Sjællands Mediers Dagblade for pressenævnet. Asmaa har flere gange offentligt sagt, at hun ikke er tilhænger af, at der indføres sharialovgivning i Danmark, og at hun er imod stening og dødstraf og kaldt begge dele "barbarisk".


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002