Kontakt os






 

DR-journalister må ikke skrive kronikker
Tirsdag 18. september 2007
Af Karsten Jensen
 
DR’s nyhedschef Ulrik Haagerup forhindrer nu DR’s journalister i at skrive kronikker til de danske dagblade. Forbuddet kommer efter at USA-korrespondenten, Thomas Falbe, i en kronik har kritiseret den amerikanske præsident og hans nære rådgiver.
Kronikken der er bragt i Politiken kan risikere at sammenblande analyser og personlige holdninger. Derfor begrænser chefen nu de ansattes ytringsfrihed:

”Min opfattelse er, at en kronik per definition ikke er en analyse, det er en holdning. Fordi det er skrevet i dette format, så bliver det opfattet som Thomas Falbes personlige holdning, selv om det er tænkt som en analyse, der kan underbygges med fakta og kilder,” siger DR's nyhedschef Ulrik Haagerup i dag til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er Haagerups holdning at DR’s medarbejdere skal holde sig fra at udtrykke personlige holdninger om de stofområde de er ansat til at dække.

DR-værten Jens Blauenfeldt har netop været kritiseret fordi han luftede en af sine egne meninger i et direkte tv-program ligesom selveste generaldirektør Kenneth Plummer offentlig har optrådt med støtte til det kontroversielle Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København.

TV-Avisen er blevet afsløret i at betale en flyrejse til en af de pårørende ved gidseltagningen på skibet ’Danica White’ – mod at den pårørende var til disposition for DR’s kameraer. Også dén handling vækker kritik af DR.

Lytternes og seernes redaktør i DR, Jacob Mollerup er i avisen på vagt overfor dén fremgangsmåde:

”DR har et fast princip om aldrig at betale for historier. Samtidig har DR et andet princip om at dække rejseomkostninger til kilder i forbindelse med studiedebat, eller når folk skal interviewes. Her er det en lidt lang rejse, og i sådanne tilfælde kan det nemt skifte karakter.

Det er et skråplan, og man skal passe meget på, at det ikke er en udvikling, der skrider,” siger Jacob Mollerup til Ritzau ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002