Kontakt os






 

’STOP tyven’ – nyt program på TV Danmark
Onsdag 8. september 2004
Af Karsten Jensen
 
To tidligere indbrudstyve vender tilbage til deres lyssky fortid for en stund med det ene formål at hjælpe danske familier over hele landet med at sikre deres hjem mod de tyve, de selv var engang. Det sker i det nye program, STOP tyven, der har premiere torsdag den 16. september kl. 21 på TV Danmark.
I ’STOP tyven’ har TV Danmark allieret sig med to tidligere indbrudstyve: 30-årige Kenneth Elleby, som har begået 500 indbrud og fået 3 domme, og 48-årige Frank Møller, der har 1.000 indbrud og 10 domme bag sig. Kenneth og Frank har for mange år siden vendt kriminaliteten ryggen nu arbejder de som henholdsvis boksetræner og foredragsholder.

Kenneth og Frank er på udkig efter attraktive huse og lejligheder at bryde ind i, og seerne får dermed et indblik i, hvad en tyv går efter når han tager på arbejde. De udvælger et hjem, der bare venter på at blive brudt ind i og beboerne skal nu, via overvågningskameraer, se indbruddet i deres eget hjem. Efterfølgende inviteres de til at konfrontere tyven, og han uddyber og forklarer sin fremgangmåde og handlinger. Familien får så en række forebyggende råd på baggrund af det overståede indbrud, og repræsentanter fra Det Kriminalpræventive Råd, tyvene, familien og professionelle håndværkere går nu i gang med at forbedre sikkerheden i hjemmet.

I programmets sidste del vender tyven tilbage for at udsætte den nye sikkerhed for en sidste test. Det skal så vise sig, om det er muligt at stoppe tyven.

’STOP tyven’ superviseres af Det Kriminalpræventive Råd, hvis ene hovedformål er at reducere risikoen for at blive offer for kriminalitet, ved at rådgive om hjælp til selvhjælp og nabohjælp”, der kan øge trygheden hos borgerne.

Kriminalkommissær John Radmer fra Det Kriminalpræventive Råd siger om samarbejdet med TV Danmark: ”Mange vil blive overrasket over, hvor simpelt og billigt det er at sikre sin bolig mod indbrud. De fleste starter i den forkerte ende med at overveje løsninger med tyverialarmer og overvågning, men det nytter bare ikke at installere en masse isenkram, hvis husets døre og vinduer ikke kan yde god modstand mod det mest almindelige tyveværktøj som skruetrækker, koben, vandpumpetang og bidetang. Vi håber, at STOP tyven vil få danskerne til at følge vores slogan - Se på din bolig med en tyvs øjne - så opdager du, hvor der er svagheder, der skal udbedres.”


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002