Kontakt os






 

DR Ultra vil hjælpe børn til at tage ansvar for egen digital adfærd
Fredag 19. januar 2018
Af Redaktionen
 
Børn og unge udfordres dagligt af svære oplevelser og valg i den digitale verden. Fra den 22. januar sætter alle DR Ultras platforme fokus på det aktuelle emne.
Hver dag vælger børn at færdes på Instagram, Snapchat og YouTube uden altid at tænke over konsekvenser af de opslag, kommentarer, videoer og billeder, de lægger ud og deler med hinanden. Det resulterer i mange sjove, dynamiske oplevelser og stærke sociale fællesskaber. Men flere børn oplever samtidig digitale krænkelser i form af at få delt billeder uden at have givet lov, at få grimme kommentarer eller blive afpresset, at blive holdt udenfor eller ligefrem ‘hatet på’.

En undersøgelse fra Børns Vilkår viser, at knap halvdelen af danske børn ikke taler med nogen, hvis de oplever noget ubehageligt på nettet - heller ikke med deres forældre.

Jonas Kryger Hansen, der er redaktør for DR Ultra, siger:

"Vores indsats fokuserer på at skabe dialog med danske børn om tre vigtige ting, som mange børn støder på i deres digitale liv hver eneste dag, men ikke nødvendigvis ved, hvordan de skal håndtere: At alle har et ansvar for det, man skriver, modtager og deler. At der er regler for, hvad man må videresende af materialer uden at have fået lov, og at der er rigtige mennesker med ægte følelser bag skærmen, når tonen bliver hård på de sociale medier."


Lavet med børn - for børn

Når DR Ultra tager udfordringen op med de belastede forhold, er man klar til at bryde nye grænser for gøre det lettere for børn at tage stilling til, hvor langt man selv eller andre kan gå, når man deler og liker billeder, skriver sammen og får venner online.

Fra den mandag den 22. januar præsenterer kanalen en række nye programmer for børnene - og forældrene er velkomne til at se med. Det sker bl.a. med den grænsesøgende program-serie ’Ultras Like-eksperiment’, der har Rasmus Brohave som vært, fem nye afsnit af den populære serie ‘Klassen' om digitale dilemmaer og en række programmer med gode råd til at færdes i den digitale verden fortalt af målgruppen selv. Samtidig sættes Ultras digitale platforme i spil med brugerne og de medvirkende fra programmerne.

Løbende med indsatsen sender 'Ultra Nyt' indslag med case-historier, gode råd og forklarer lovgivningen i børnehøjde. Og på DR Skole og læringsportalen EMU ligger et nyt undervisningsmateriale klar om emnet, mens alle elever i 3.-6. klasser kan vælge at deltage i en landsdækkende skrivekonkurrence, hvor fem klasser med de bedste historier om digital trivsel præmieres med en skriveworkshop sammen med forfattere og deltagere fra ‘Klassen’.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002