Kontakt os


 

Nyskabelser på TV 2 News efter ferien
Torsdag 23. juni 2016
Af Redaktionen
 
TV 2 News har været i luften i nu næsten ti år, og har på mange måder været med til præge journalistikken i Danmark. Det fortsætter, lover TV 2, der oplyser at News efter sommerferien blænder op for flere markante nyskabelser.
Den politiske samtale i Danmark har brug for nye toner. Det mener chefredaktør på TV 2 News, Mette Østergaard, der efter sommerferien lancerer et nyskabende, politisk magasin.

"Den politiske samtale er blevet forudsigelig, gennemsyret af oneliners og med for lidt plads til substans og visioner. Det har ført til lede over for både politikere og medier, og derfor er det vores opgave at give den vigtige politiske samtale nyt liv," siger Mette Østergaard.

I august blænder kanalen derfor op for et nyt politisk samtaleprogram, hvor programmets vært, Søren Lippert, vil tale med magthavere i og uden for politik i stedet for kun om dem.

Ambitionen er iflg. en pressemeddelelse fra TV 2 at tilsætte en ny tone i den politiske debat, hvor den oplyste, interessante samtale skal bringe seerne tættere på politikerne og deres visioner – og ikke mindst gøre seerne klogere på den aktuelle, politiske substans.

Håbet er, at interviewet kan ske i en åben, personlig tone. Fra midten af august kan News-seerne møde det nye program to gange om ugen.

Det er dog ikke det eneste nye, der sker på TV 2 NEWS i efteråret.

"Det amerikanske præsidentvalg bliver sandsynligvis den største udenrigspolitiske begivenhed i efteråret, og derfor satser vi også stort her. Både i den løbende dækning af præsidentvalget, men også med et særligt magasin, der bringer News-seerne helt tæt på Clinton og Trumps kamp om Det Hvide Hus," siger Mette Østergaard.


Farvel til gamle magasiner skaber luft til nye formatter

De nye satsninger betyder, at seerne efter sommerferien ikke længere vil møde ’Kulturen på News’, ’Udenfor Borgen’ og ’Ellemann|Lykketoft’.

"Gennem næsten ti år har News været kendt for at udvikle nye rammer for journalistikken og give moderne og relevante formater til vores seere. Det skal vi blive ved med. Derfor har vi gået vores indhold igennem og besluttet at sige farvel til flere gamle formater for at kunne skabe luft til nye satsninger. Vi har det seneste år brugt mange kræfter på at udvikle vores fysiske rammer i et nyt studie, og det er naturligt, at vi nu kigger nærmere på vores indhold og udvikler nyt," siger TV 2's nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Mens ’Ellemann|Lykketoft’ efter seks år på skærmen skal give plads til nye udenrigspolitiske formater – i første omgang om det amerikanske valg – så stopper ’Kulturen på News’ efter fire og et halvt år.

"Vi har været stolte af vores position på kulturstoffet og har derfor haft en markant satsning på området i en årrække. Vi synes dog ikke, at stoffet har fået den gennemslagskraft, vi kunne ønske os, og derfor omprioriterer vi nu kræfterne til nye satsninger. Det er vigtigt at understrege, at vi gennem årene har udviklet et godt øje til kulturnyheder, så disse vil stadig have fokus i vores løbende nyhedsflade," siger Mette Østergaard, der tilføjer, at News også fortsat vil være til stede ved store kulturbegivenheder i Danmark – herunder næste uges Roskilde Festival – og i udlandet.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002