Kontakt os


 

Ny TV-2 serie om sundhedssystemet
Mandag 29. december 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hele 95 procent af befolkningen er hvert år i kontakt med sundhedsvæsenet. I en ny dokumentarserie, 'Holder Danmark i live', vil TV 2 beskrive det danske sundhedsvæsen på et døgn og fortælle, hvad vi får for de 100 mia. kr. sundhedsvæsenet koster årligt.


Et sundhedssystem. Et døgn. 100 kameraer. Det er ingredienserne til hvad TV 2 selv betegner som et af danmarkshistoriens største tv-eksperimenter. Det skal blive et eksperiment, der viser et øjebliksbillede af vores allesammens sundhedsvæsen, og som giver et eksklusivt indblik i, hvordan vi dagligt prioriterer de over 100 milliarder kroner, der hvert år koster.

Hvert år er 95 procent af danskerne i kontakt med det danske sundhedsvæsen. Et sundhedsvæsen, som de fleste både tager for givet og har en holdning til, og som nærmest alle på et eller andet tidspunkt i livet sætter sin lid til. Men hvilke opgaver løser sundhedspersonalet egentlig, lige fra den privatpraktiserende læge i Hejls til hjernekirurgerne i Aalborg, på en helt almindelig onsdag?

Mandag den 5. januar 2015 har TV 2 premiere på 'Holder Danmark i live', der i otte programmer skildrer et døgn i det danske sundhedssystem.


En helt almindelig onsdag

Onsdag den 17. september 2014 fulgte 100 kameraer de ansatte og patienter på landets hospitaler og hos praktiserende læger rundt omkring i landet. Kameraerne indfangede alt, hvad der skete på operationsstuer, fødeafsnit, børneafdelinger, akutmodtagelser og i lægepraksisser, og alle disse optagelser danner grundlaget for 'Holder Danmark i live'.

Programmet bygger på det succesfulde BBC-format 'Keeping Britain Alive', der i 2013 skabte stor debat om det engelske sundhedssystem.

"'Holder Danmark i live' skildrer hele sundhedsvæsenet lige fra fødsler til livsforlængende operationer. Vi møder patienten, der har ventet i akutmodtagelsen i flere timer, vi kommer med landets førende hjertekirurger ind på den travle operationsstue, og så følger vi nogle af de mange danskere, som hver dag er i kontakt med sundhedsvæsenet, fordi de lider af kroniske sygdomme," siger TV 2-redaktør Helle Sønderby og fortsætter:

"Vi håber, programmerne vil gøre danskerne klogere på et sundhedsvæsen, der ofte er i modvind, og forhåbentlig vil 'Holder Danmark i live' også være et indspark i debatten om fremtidige investeringer og prioriteringer. I programmet følger vi både patienter og personale og hører deres reaktioner på systemet. Personlige historier og dramatiske begivenheder fanget nøjagtigt, som de udfolder sig, giver tilsammen et øjebliksbillede af et sundhedsvæsen, der skal kunne tackle alt lige fra liv og død til lindring og glæde."

'Holder Danmark i live' er produceret af United Production og har premiere på TV 2 mandag den 5. januar kl. 21.05. Andet program sendes tirsdag den 6. januar kl. 20.50, og programmet sendes herefter hver tirsdag kl. 20.50.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002