Kontakt os






 

'Forbrydelsen' hædret i London
Fredag 25. oktober 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For anden gang på tre år giver de britiske krimiforfattere en 'International TV Dagger' – en international tv-dolk - og titlen som 'Bedste internationale dramaserie' til den danske dramaserie 'Forbrydelsen'.


DRs dramaserie 'Forbrydelsen III' fik torsdag aften en fin pris i London, da de britiske krimiforfatteres sammenslutning og tv-stationen ITV3 uddelte The Specsavers Crime Thriller Awards.

Prisuddelingen bliver holdt en gang om året, og ved prisfesten fejrer man det bedste inden for krimier – på bogfronten, på tv såvel som på film.


Fik tre priser i 2011

I 2011 hentede 'Forbrydelsen' både en 'International TV Dagger' og to skuespillerpriser. Sofie Gråbøl fik dengang prisen som 'Bedste kvindelige skuespiller', mens Ann Eleonora Jørgensen blev hædret for 'Bedste kvindelige birolle'.

"At vi med 'Forbrydelsen III' endnu engang får 'The Specsavers Crime Thriller Award' er en stor glæde og ære. At modtage den for første sæson var stort, men denne gang ser vi det som et udtryk for, at det lykkedes for os at holde det høje niveau, og det glæder os. England er jo krimiens moderland og har været en kilde til inspiration for mange, også for 'Forbrydelsen'. Derfor er det en ære, at vi har kunnet skabe en dansk krimiserie, der har givet os briternes anerkendelse," siger DRs fiktionschef Nadia Kløvedal Reich.


En anelse kontroversiel

'Forbrydelsen's hovedforfatter Søren Sveistrup siger, at det føles lige så godt som første gang - måske endda bedre at få prisen, fordi afslutningen på sæson tre er en anelse kontroversiel.

"Kollegernes dom er jo tit noget, man frygter, og det er selvfølgelig en stor ære at modtage prisen i konkurrence med serier som 'Homeland' og 'Boardwalk Empire'. Men hele holdet bag 'Forbrydelsen III' har i den grad fortjent den. Alle knoklede i døgndrift, ikke mindst producent Piv Bernth, der sørgede for at holde sammen på det hele, når kæden var ved at ryge af," siger han.


Foto: Niels Reinhardt, Sarah Lund, Asbjørn Junker og Matthias Borch i 'Forbrydelsen III' kan glæde sig over, at også de britiske krimiforfattere kan lide dem. (Fotograf: Tine Harden)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002