Kontakt os


 

Louise Wolff vender tilbage til DR
Fredag 10. november 2017
Af Redaktionen
 
Vært på TV 2's 'Go'morgen Danmark' Louise Wolff (39) vender tilbage til DR - igen. Hun har tidligere skiftet frem og tilbage mellem TV 2 og DR. Nu skal hun så igen lave tv på DR, og det bliver denne gang et nyt ugentligt kulturmagasin på DR1, som hun skal stå i spidsen for.


Det nye, ugentlige kulturmagasin på DR1 får premiere i begyndelsen af 2018 i bedste sendetid. Louise Wolff skal guide seerne igennem kulturens mangfoldighed, som den udfolder sig i hele landet, oplyser DR i dag.

Programmet, der er en del af styrkelsen af kulturstoffet på DRs kanaler, kommer til at præsentere en bred vifte af genrer og stofområder inden for kultur, litteratur og musik. Kulturmagasinets ambition er at være seernes indgang til kulturen, oplyser DR videre, og Louise Wolff, der selv er ivrig bruger af kultur, ser frem til opgaven med at vise seerne nye vinkler på kulturlivet:

"Det er lidt af en drømmeopgave for mig at være med til at løfte Danmarks nye kulturmagasin. Jeg har lavet mentale piruetter, lige siden jeg vidste jobbet var mit. Kultur er på mange måder flødeskummet på vores daglige tilværelse, og jeg er utrolig nysgerrig på, hvad der sker rundt omkring i hele landet. Danskerne fortjener at få et kulturmagasin, som både tager kulturen alvorligt og forholder sig behørigt kritisk til den - og den opgave er jeg ovenud begejstret over at skulle kaste mig over," siger Louise Wolff.


Kulturen tættere på

Kulturprogrammet kommer i selskab med de velkendte magasinformater på DR1 og sendes efter den sene TV-Avis. Og hos DR er man glade for, at Louise Wolff vil gå på opdagelse i kulturen sammen med DR1’s seere.

"Vi kunne ikke ønske os en bedre vært end Louise Wolff til at stå i spidsen for vores nye program. Louise er både skarp og kompromisløs og hun er en rutineret vært, der mestrer mange forskellige genrer. Programmets opgave er blandt andet at gøre det smalle kultur bredt appellerende, og Louise er den helt rigtige til at få den opgave til at lykkes," siger Christian Lindhardt, der er indholdschef hos DR Nyheder.

Programmet beskrives som en vigtig styrkelse af kulturformidlingen på DR1 og skal fortælle om kulturen, der hvor den optager folk.

"Rigtig mange danskere ser ikke sig selv som kulturbrugere. Men det er vi. Hver eneste dag. Både ude i byen og hjemme i stuerne. Vi glæder os til at se på alt det, der rør sig og giver livet lidt ekstra mening sammen med danskerne. Og nu også sammen med Louise Wolff," siger Henriette Ladegaard-Pedersen, ledende redaktionschef hos DR Kultur.

Udover det nye ugentlige kulturmagasin på DR1 kommer der i 2018 en ny, stor tv-satsning om danske forfattere.


Foto: Louise Wolff vender tilbage til DR som vært på det nye kulturmagasin på DR1. (Fotograf: Lars E. Andreasen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002