Kontakt os


 

Ny DR-serie - 'Rejsen til Rio'
Torsdag 30. juni 2016
Af Redaktionen
 
DR1 har i et år fulgt ni danske topatleters hårde kamp for at kvalificere sig til OL i Rio. Resultatet kan ses i den nye dokumentarserie 'Rejsen til Rio', der sendes i otte afsnit. Første gang tirsdag den 12. juli kl. 21.55.


Gennem det seneste år har DR fulgt ni danske OL-aspiranter og deres kamp for at kvalificere sig til verdens største sportsbegivenhed OL. For hvad skal der egentlig til for at blive én af de udvalgte? Og hvem ender med at få billetten til Rio?

’Rejsen til Rio’ er en dokumentarserie i otte afsnit, der kommer tæt på nogle af Danmarks største sportsstjerner for at finde ud af, hvad det kræver at opnå det ultimative mål; OL i Rio. Og det handler langt fra kun om sporten - for der er også en hverdag og et familieliv, der spiller ind, og som kan få afgørende betydning for den store præstation, det kræver at blive et af Danmarks OL-håb.


Atleterne

Rejsen bliver ikke uden udfordringer for de ni top-atleter, og det kan være selv de mindste marginaler, der kommer til at afgøre, hvem der kommer til at gå indmarchen på Det Olympiske Stadion i Brasilien i de rød-hvide farver.


De ni medvirkende atleter er:

Roerne Rasmus Quist og Mads Rasmussen, der drømmer om at skrive historie og vinde OL-guld endnu engang. Men samtidig skal de begge leve op til rollen som familiefædre i hverdagen.

Banerytteren Casper Pedersen, kæmper for sit første OL. Men der er mange om buddet, og konkurrencen for at komme med på det danske 4 km-hold er benhård.

Håndboldprofilen Jesper Nøddesbo, håber på at blive udtaget til sit livs sidste OL, inden karrieren slutter.

Sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er dobbelte europamestre, men de skal kæmpe mod to andre danske både om retten til at repræsentere Danmark ved OL.

Svømmeren Pernille Blume kæmper for at klare tidskravet, så hun kan komme med til sit andet OL. Men samtidig kæmper hun også en indre kamp med sig selv for at bevare motivationen til de mange træningstimer.

Maratonløberen Abdi Ulad skal forsøge at kvalificere sig til OL i sit bare andet maratonløb.

Dressurrytteren Anna Kasprzak vil gerne være en del af det danske dressurlandshold, som skal til Rio. Men spørgsmålet er, hvilken hest hun skal satse på, og om hun i det hele taget har et valg.

'Rejsen til Rio' sendes i otte afsnit på DR1 – tirsdage og onsdage omkring klokken 22.00 i ugerne 28-31. Første gang tirsdag den 12. juli.


Foto: Svømmeren Pernille Blume kæmper for at klare tidskravet, så hun kan komme med til sit andet OL. (Foto fra DR Sporten)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002