Kontakt os






 

’Why Democracy’ får stor europæisk tv-pris
Tirsdag 24. juni 2008
Af Karsten Jensen
 
Programredaktør Mette Hoffmann Meyer fra DR og BBC’s Nick Fraser fortsætter med at høste internationale priser for deres verdensomspændende dokumentarprojekt ’Why Democracy’.
Da det europæiske radio- og tv-samarbejde, EBU, mandag aften uddelte dokumentarpriser i La Rochelle i Frankrig sikrede ’Why Democracy’ sig en helt særlig ’Special Golden Link Award’, der blev uddelt ganske ekstraordinært.

Hele tanken med ’Why Democracy’ var at skabe debat over hele verden om, hvad demokrati egentlig er. Kan det defineres og har begrebet samme betydning for alle? I 10 film gav en stribe prisvindende dokumentarfilminstruktører fra 10 forskellige lande deres bud på begrebet demokrati, og mange husker måske filmen ’Stem på mig’ om en barsk elevafstemning i en kinesisk 3. klasse.

Filmene har efterhånden været vist på 48 tv-stationer, der rækker ind over 200 lande, og senest har Tyrkiet besluttet at vise ’Why Democracy’. Derudover bliver programmerne også brugt mange steder til undervisning, og der er fortsat mulighed for at se filmene via www.dr.dk/demokrati.

Hele projektet og også en række af de enkeltstående dokumentarfilm i ’Why Democracy’ har hentet en stribe priser, siden det blev sendt i oktober. Den amerikanske film ’Taxa til helvede’ sikrede sig for eksempel i februar en Oscar i USA for ’bedste featuredokumentar’, og filmen fra Liberia - ’Fru Præsident’ - har fået en BANFF-pris og også One World TV Trust Award. Derudover sikrede filmen ’Stem på mig’ sig den danske TV-Oscar, da den blev uddelt i marts i år.

Programredaktør Mette Hoffmann Hoffmann fra DR Medier glæder sig over, de mange priser til ’Why Democracy’-projektet, som hun har arbejdet med siden 2003.

”Prisen fra EBU er dog noget helt særligt, fordi den er givet af kolleger, der anerkender det arbejde, vi har gjort,” siger Mette Hoffmann Meyer, der også glæder sig over de mange mails, hun har modtaget fra seere i forbindelse med projektet, der blev vist over hele verden stort set samtidig.

”Jeg har fået en række mails fra seere i helt nye demokratier. De var glade over at have fået et værktøj til at kunne drøfte demokrati, og det var jo lige netop den debat, vi gerne ville sætte gang i,” siger Mette Hoffmann Meyer.

’The Golden Link’-priserne gives til de bedste tv-dokumentarer, der er produceret i samarbejde mellem flere tv-stationer og på tværs af Europa. I Danmark har ’Why Democracy’ også har fået finansiel støtte fra blandt andet Danida og Det Danske Filminstitut.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002