Kontakt os






 

Viasat og TDC tester mobil-tv og DVB-H
Tirsdag 26. juni 2007
Af Karsten Jensen
 
Viasat og TDC indleder nu en test af tv på mobilen via DVB-H (Digital Video Broadcasting, Handheld). Hidtil har det kun været muligt at se mobil-tv med 3G, men i de næste tre uger kan de udvalgte testpersoner med en Nokia-mobiltelefon modtage seks tv-kanaler via DVB-H. Testen skal give de to selskaber dansk brugererfaring med DVB-H, som forventes at blive europæisk standard for mobil-tv.
Viasat har fået tilladelse til at teste tv på mobilen med DVB-H. Testen udføres i samarbejde med TDC og løber over de næste tre uger. I modsætning til 3G, hvor indholdet er streamet, er der med DVB-H tale om broadcast af tv-signaler til for eksempel mobiltelefoner, hvilket blandt andet kan give højere billedkvalitet til mange brugere samtidigt. Testpersonerne har fået udleveret en Nokia-telefon, og til 15. juli har de adgang til DR1, TV 2, TV 2 News, TV 3, TV 3+ og MTV Music.

”Vores målsætning er, at Viasats kanaler er tilgængelige for seerne uanset tid og sted. Derfor har vi stor interesse i at teste nye teknologiske muligheder og nye distributionsplatforme for vores underholdning – eksempelvis tv på mobilen.

Der er ingen tvivl om, at vi betragter mobil-tv som en digital merværdi, men vi har brug for at erfare, om vores kunder finder tilbuddet attraktivt. Testen er også vigtig for os set i lyset af, at den kommende gatekeeper med stor sandsynlig vil have interesse i at tilbyde DVB-H, og så er det hensigtsmæssigt at have gjort sig nogle erfaringer om både tekniske krav og forbrugerens behov, ” siger Jette Jørgensen, adm. direktør for Viasats søsterselskab MTG New Media, som gennemfører testen for Viasat.

TDC og Viasat har opsat sendeudstyr på Lynetten i København for at kunne gennemføre testen.

Signalet fra sendeudstyret dækker det indre København, og derfor har et af udvælgelseskriterierne til testpersonerne været, at de skal bo centralt. I de tre uger, hvor testpersonerne har adgang til de seks kanaler, vil deres vaner automatisk blive aflæst. Det vil sige deres valg af kanaler, hvor hyppigt og hvor lang tid de bruger på at se tv på mobilen. Derudover testes for dækningen både indendørs og udendørs.

”I dag er en mobiltelefon meget andet, end noget man taler i. Den er blevet et mobilt indholdssupermarked, hvor du kan købe musik, spil, se video og tv og i det hele tage gøre alle de ting, som du hidtil kun har kunnet hjemme i din stue.

TDC har siden nytår tilbudt tv på mobilen via 3G-nettet. Det har vores kunder taget virkelig godt imod, viser vores foreløbige analyser. Vi er overbeviste om, at tv via mobiltelefoner eller andet mobilt udstyr vil blive en naturlig del af fremtidens tv-forbrug. Derfor er det naturligt for os at deltage i forsøg, der kan vise, om DVB-H vil gøre det endnu mere interessant for vores kunder at se tv på mobilen,” siger Anders B. Christjansen, vicedirektør i TDC Mobil.

Både Viasat og TDC har gennemført test med DVB-H i udlandet. Når de to selskaber vælger at teste i Danmark, skyldes det en interesse i at opnå dansk brugerfaring.

Både Italien og Finland er allerede langt fremme med DVB-H, og flere af de andre EU-lande er godt i gang.

EU-kommissær på teleområdet, Viviane Reding, har desuden givet klart udtrykt for, at DVB-H bør være fælleseuropæisk standard. På den baggrund forventer Viasat og TDC, at DVB-H også bliver standard i Danmark.

DR, TV 2, Nokia og Broadcast Service Danmark er også involveret i testen.


--
Fakta om DVB-H:

Med DVB-H er der tale om et signal, som kan sammenlignes med det digitale tv-signal. Det er dog optimeret, så batteridrevene, håndholdte apparater med en meget lille antenne, eksempelvis mobiltelefoner, kan modtage det.

På den måde supplerer DVB-H og tv via 3G-nettet hinanden, idet DVB-H har fokus på broadcast-tv til mange mennesker, mens streamet tv via 3G - på grund af begrænsninger i mobilnettet - har fokus på niche-kanaler samt tv on demand.

Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=14924





Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002