Kontakt os






 

Populær tv på støtten
Torsdag 13. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringen opgav mandag et forsøg på, at stoppe spekulation i at gå på dag-penge mellem højtlønnede jobs. Det fik mange danske tv-journalister og produktionsfolk til at ånde lettet op. Ultrakorte kontrakter på ned til en måned er nemlig iflg. B.T. helt normalt i den branche. Tv-stationerne presser prisen, og det får producenterne til at presse journalisterne og teknikere til at arbejde, mens de er på dagpenge mellem de mange korte ansættelser.
Fra Dansk Journalistforbund (DJ) lyder det, at det er de store aftagere, som gerne vil have billigt tv, der presser prisen nedad. ”De store licensfinansierede tv-stationer har et stort ansvar for, at det her foregår. Som offentligt finansierede virksomheder må de påtage sig et socialt ansvar, men det er ikke mit indtryk, at det er det, der tynger dem mest”, siger næstformand for DJ Fred Jakobsen til B.T..

Avisen skriver videre, at tv-branchen er benhård. Indkøberne på DR, TV 2 og TV3 vil have billige programmer, og det presser producenterne, der trykker nedad på journalisterne, og konsekvensen er, at rigtig mange danske tv-journalister er nødt til at få gode idéer på dagpenge.

Nogen får tilbudt, at de kan arbejde videre med idéen på et produktionsselskab uden løn, men mod et løfte om ansættelse, hvis tv-programmet sælges.

Jarl Friis-Mikkelsen, tv-vært på DRs lørdagssucces ’AHA’, og medejer af Skandinavisk Filmkompagni siger lige ud: ”Hvis du vil leve af at få tv-idéer, må du vænne dig til at gå sulten i seng. Det er bestemt ingen guldgrube. Det er en hård branche, hvor man er nødt til at blive ved og ved og så håbe indtil sidste øjeblik på at komme igennem”.

Han siger, at det er svært at få tv-stationerne til at købe en idé. ”De kræver, at tv-idéen er international, har været en succes andre steder, og at du kan vise, hvilken målgruppe af seere, der vil se den. Derfor vil tv-stationerne hellere købe sig til succes’en med store, engelske formater, der allerede har vist deres succes”, slutter Jarl Friis-Mikkelsen til B.T.







Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002