Kontakt os






 

Stor interesse for at levere digital regigeringsteknik til DR
Mandag 17. november 2003
 
Der er skarp konkurrence om, at blive hovedleverandører til digitaliseringen af DR's programproduktion. Dobbelt så mange firmaer som forventet har vist interesse for at blive partner i det storstilede projekt, der vil ændre arbejds-gangene i DR og gøre programmerne både bedre og billigere.
Når DR i 2006 rykker i Ørestaden skal hele DRs programproduktion på tv være digitaliseret.

Hele formålet med at bygge DR Byen er at skabe en moderne mediearbejdsplads, hvor medarbejderne i langt højere grad end tidligere samarbejder og deler viden, indhold og research. Her er den digitale teknik en afgørende brik for at få skabt en bedre og billigere programproduktion.

I DR Byen forredigerer programmedarbejderen selv sin tv-udsendelse ved en helt almindelig kontor-pc, og fordi optagelserne er blevet digitaliserede, kan der spares meget tid, alene ved at der ikke hele tiden skal skiftes bånd og spoles frem og tilbage. Arbejdet skulle også gerne blive sjovere, fordi den enkelte medarbejder i højere grad bliver "herre" over sit produkt og for eksempel hurtigt kan afprøve, hvordan et klip virker. I DR Byen er arkivet også digitaliseret, og det gør produktionen væsentligt lettere, når medarbejderne helt enkelt kan downloade klip på computeren i stedet for fysisk at løbe rundt efter båndene.

For fuldt ud at udnytte de nye muligheder skal der til programproduktionen leveres 250 arbejdsstationer til forredigering, samt 20-30 high-end redigeringsrum til finpudsning af programmerne. Og for at det hele samtidigt kan fungere hurtigt og effektivt, skal serverne have et arbejdslager med umiddelbar adgang med plads til 4-5000 timers optagelser.

Opgaven med at levere udstyr til digitaliseringen af DR ProgramProduktion har netop været i prækvalifikation og hele 12 virksomheder har tilkendegivet deres interesse for at blive hovedleverandør, skriver DR i en pressemeddelelse. På forhånd havde DR kun forventet en håndfuld bud. "Den overvældende interesse fortæller noget om, at digitaliseringen er et meget interessant projekt for branchen.

DR er førende i verden i forhold til at udforske og afprøve mulighederne i den digitale teknik, og det smitter af på vores samarbejdspartnere," siger Jan Brünings, der er teknologichef i DR ProgramProduktion. Han forventer, at fem-syv virksomheder får lov at give tilbud på opgaven. Alle deltagere i prækvalifikationen får svar omkring den 15. december.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002