Kontakt os






 

’Drømmehaver’ - ny serie på DR2
Onsdag 7. april 2010
Af Karsten Jensen
 
Når man dyrker sin have, giver man naturen form og funktion. Og når de to går op i en højere enhed, har man sin drømmehave. DR2’s nye haveprogram ’Drømmehaver’ tager seerne med rundt til en perlerække af danske drømmehaver.
’Drømmehaver’ er en videreudvikling af DR2s populære haveprogram ’Drivhusdrømme’ fra 2009. Omdrejningspunktet er igen havemanden Claus Dalbys egen frodige have i Risskov ved Århus, hvor han deler ud af sine bedste dyrkningstips. For Dalby er en drømmehave lig med et væld af farver og blomster, men for andre skal der noget helt andet til:

”I hvert program besøger vi fem forskellige haver: Den historiske have, familiens drømmehave, den meget utraditionelle have, og endelig følger vi tilblivelsen af en nyanlagt, arkitekttegnet have på en bar mark. Alle vidt forskellige, men med det til fælles, at de er lavet med lidenskab,” siger tilrettelægger Pia Kjeldsen og fortsætter:

”Det, vi gerne vil med ’Drømmehaver’, er at give inspiration og havedrømme til seerne. Vi har stræbt efter at gøre programmerne meget sanselige at se på, så man bliver fyldt op med indtryk, idéer og måske endda lyst til selv at tage hul på havesæsonen.”

Om første program
I det første program besøger vi den unge børnefamilie, der har omdannet en typisk 70'er have til en sand drømmehave med plads til både fodbold, blomsterbede og vandløb. Den historiske have i første program er en privat have tegnet af Danmarks mest kendte havearkitekt CTH Sørensen med en stor græsspiral, en kærlighedssti inde i en seks meter høj bøgehæk og en imponerende, labyrintisk samling af smukke taksfigurer.

Der bliver også taget hul på forvandlingen af en bar, jordet mark til en ægte drømmehave, hvor landskabsarkitekt Signe Moos undervejs giver indblik i hendes måde at tænke en have på. Til sidst går turen til en meget original og opfindsom have ved Slagelse, hvor indendørs og udendørs rum smelter sammen. F.eks. baderummet, som udendørs bliver til en vindruetunnel med indbygget brusebad for enden og kar med broudsigt.

’Drømmehaver’ er en serie på otte programmer, hvoraf de fire første sendes nu på DR2 med premiere søndag den 11. april, mens de fire følgende programmer sendes i sensommeren.


Foto: DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002