Kontakt os






 

DR vil finde Danmarks skønneste hjem
Tirsdag 21. august 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvad gør et hjem skønt? Og hvor ligger Danmarks skønneste? DR1 sætter i en ny programserie – og konkurrence, jagten ind for at finde ’Danmarks skønneste hjem’ 2012. Der er premiere mandag den 27. august kl. 20.30.
Flere hundrede danskere har tilmeldt deres hjem til konkurrencen om 'Danmarks skønneste hjem', og 27 er blevet valgt ud. Sommeren igennem har en dommertrio rejst landet tyndt for at finde de skønneste hjem fra alle egne – ni i alt, oplyser DR.

Hver uge dyster tre vidt forskellige originale, personlige og inspirerende boliger fra en ny egn af landet om dommernes gunst – og en plads videre mod finalen. Men i sidste ende er det seerne, der afgør, hvem der skal løbe med den ærefulde titel som ’Danmarks Skønneste Hjem’ og førstepræmien på 100.000 kroner.

Dommertrioen, der skal udpege finalisterne, består af:
- indretningsekspert Jannik Martensen-Larsen - anden generation i familiefirmaet TAPET-CAFE, der er kongelig hofleverandør med speciale i private boliger, restauranter og hoteller
- selvstændig arkitekt og tv-vært Eva Harlou, der bl.a. er kendt for luksusvillaen Z House. Blot fire år efter hun blev uddannet, blev Eva Harlou udråbt af det prestigefyldte magasin Wallpaper til en af verdens nye, store arkitekttalenter.
- og den tredje dommer er en af Danmarks mest anerkendte livsstilseksperter og kendere udi danskernes vaner og særpræg; Niels Erik Folmann, som mange genkender som ekspertveteran i programmet ’Kender du typen’.

De tre dommere skal bl.a. besøge et nordjysk hønsehus, en ombygget spejderhytte, et rundt hus, en renoveret mølle, en provence-drøm i Jylland, en særpræget arkitektvilla, en istandsat færge og et hjem i en lade.


Geografiske boforskelle og fordomme

Når 'Danmarks skønneste hjem'-holdet rejser rundt i landet, kommer de helt tæt på danskernes bovaner og de geografiske forskelle og fordomme, der trives rundt omkring i landet.

Niels Erik Follman, der er den ene af de tre dommere fortæller, at vi danskere har regionale fordomme, fordi det er med til at stive vores egenopfattelse af. "Samtidig giver det et tilhørsforhold til den region man bor i, så det bliver lidt; de andre landsdele mod os. I det spændingsfelt trives en masse regionale vittigheder og historier om østjyder, vestjyder, fynboer og københavnere, der alt sammen er med til at underbygge vores identitet som lidt særlige og ikke blot én ud af 5,5 millioner leverpostejsfarvede danskere”, siger Niels Erik Folmann.


Foto: Dommerne: Eva Harlou, Niels-Erik Folmann, og Jannik Martensen-Larsen. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002