Kontakt os






 

TV 2 caster otteårige til 'Voice' - psykologer tager sig til hovedet
Mandag 13. januar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2 er i øjeblikket i gang med at caste børn til den første danske udgave af ‘Voice Kids’. Ligesom i den voksne ’Voice’-udgave skal tre dommer-coaches med kritiske øjne og ører gennem et længere forløb på flere måneder lede efter det næste unikke sang- og scenetalent, der for åben skærm skal coaches og slibes til for at blive Danmarks næste sangstjerne. "Dybt bekymrende" og "ganske uanstændigt", lyder det fra eksperter.
TV 2 forsikrer på deres hjemmeside, at 'Voice Kids - Danmarks største stemme' kommer til at foregå på børnenes præmisser og at det vil være én lang fest for store sangtalenter.

Dét er førende danske børnepsykologer dog slet ikke enige i.

"Jeg tager mig bare til hovedet. Jeg synes, det er ganske uanstændigt. Det er en alt for ung alder at lade dem stille op til sådan noget. Selv om de elsker at optræde, bør de ikke gennem flere måneder udstilles på tv og få kritik," siger børnepsykolog og forfatter Margrethe Brun Hansen til BT. Hun er bl.a. kendt fra TV 2's ’Forældre forfra’ og har et indgående kendskab til tv-mediet.

"At tillade et barn på otte at stille op er dybt bekymrende. Du bliver eksponeret så langt ud i Danmark og på nettet, hvor du ligger til evig tid. Børn har ingen muligheder for at overskue konsekvenserne. Det er en hård verden derude, hvor man let kan blive nedgjort og føle sig ydmyget. Du kan føle dig isoleret, synes, det er pinligt at komme i skole, hade og bebrejde dig selv, at du stillede op. Børn kan slet ikke gennemtænke situationerne", forklarer børnepsykologen og sætter spørgsmål ved TV 2's moral og etik.

Psykolog Ulla Dyrløv, der har familiepraksis for børn, unge og forældre, er fast tilknyttet DRs talentshow ’X Factor’ er også bekymret:

"I modsætning til sådan noget som børne-MGP kører ’Voice’ på tv over flere måneder og er en stor indgriben i børnenes liv. Et sådant talentshow drejer sig om meget individuelle præstationer, hvor børn og unge kan føle et rigtig stort pres. En otteårig er lige begyndt i skole, og det mener jeg kan være bekymrende. Man skal være opmærksom på, at det her ikke er på en musikskole, men landsdækkende tv. Børn er i dag sindssygt gode til at stå på en scene, men konsekvenser som at blive mobbet og hængt ud på sociale medier som Facebook er langt sværere at overskue, jo yngre man er," siger hun til BT.

TV 2 har ikke ønsket at kommentere kritikken.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002