Kontakt os






 

Udenlandsk interesse for 'DR's store juleshow'
Torsdag 15. december 2005
Af Karsten Jensen
 
For første gang nogen sinde kommer 'DRs store juleshow' i år også til at gå over udenlandske tv-skærme.
Både finnerne og svenskerne får muligheden for at se showet, som DR1 viser fredag aften - den 16. december - fra klokken 20. Og også grønlænderne skal se Mads Vangsø byde velkommen og præsentere et væld af danske og internationale navne fra Aalborg Kongres- & Kulturcenter.

Det er DR Radiounderholdningsorkestret, der arrangerer juleshowet og bakker alle kunstnere op. Og blandt navnene, der ud over danske stuer nu også skal ind i de finske, svenske og grønlandske, er Melanie C, Amy Diamond, Beth Hart, Gavin DeGraw, Lucie Silvas, Gitte Hænning, Cæcilie Norby, Peter A. G. Nielsen, L.O.C. og Jacob Andersen.

"Det var det store opbud af internationale navne, der fik os til at spørge andre landes tv-stationer, om de var interesserede, og meldingerne var meget positive. Når Finland og Sverige vil vise 'DRs store juleshow', forklarer de det blandt andet med, at vi præsenter en bred vifte af underholdning. Der er noget for både børn og voksne - og så er der masser af julestemning produceret i højeste kvalitet. I DR Radiounderholdningsorkestret sætter vi en ære i, at alle spiller og synger live - sing back er strengt forbudt. Det giver en fantastisk intensitet, og det viser, at DR kan producere musik på højeste internationale niveau," siger juleshowets producent Lene Sadolin fra DR Radiounderholdningsorkestret.

Hvis man ikke får 'DRs store juleshow' at se på DR1 fredag, sendes det igen juleaften kl. 20.30 og anden juledag klokken 14.20 på DR1. De seneste år har showet været set af over en million danske seere.

Også DR Big Bands julekoncert fra sidste år med Caroline Henderson og Steen Jørgensen har udsigt til "at komme lidt ud". På søndag bliver den vist på færøsk tv. Ikke mindst samarbejdet med den færøske sangerinde Eivør Pálsdóttir har betydet, at tusinder af færinger det seneste år har købt DR Big Bands musik.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002