Kontakt os






 

Massiv kritik af TV 2 valgprogram
Fredag 2. september 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"TV 2, for helvede - valgkamp skal ikke være MGP for voksne!", "Pinligt!! Det vildeste gøglershow jeg længe har set!!", "Det er simpelthen lavmålet af debat det dér - jeg har slukket!" og "Det virker nærmest som et amerikansk præsident valg". TV 2s forsøg på at lave valgdebat 'i ægte sportsånd' - med flag-viftende tilskuere, hoppende heppekorspiger og løbende stillingsopdatering - møder massiv kritik fra seerne.
Debatten fra Silkeborghallerne på TV 2 torsdag aften under overskriften 'Kampen om din stemme' var TV 2s forsøg på at gøre det lidt anderledes og sjovere i valgkampen, men programmet får en særdeles ublid medfart på Facebook, Twitter og diverse debatfora på nettet.

"Hvis nuværende program på TV 2 er deres idé om seriøs vigtig politisk debat om Danmarks fremtid, så bliver det nemmeste valg da i virkeligheden at vælge TV 2 fra om et års tid. Epic fail!", "TV 2 gør alt, hvad de kan for at udvikle begrebet 'politikerlede'. Så skjuler de samtidigt deres egne mangler indenfor journalistikken. Desværre for en del offentlige midler" og "Ventede hele tiden, at Paradise Amalie og Flotte fyr fra Sunny Beach kom i ringen og højnede niveauet...".

Medieforsker Michael Bruun Andersen fra Roskilde Universitet, siger til Berlingske om programmet: "En ting er at skaffe publikum til politik, det er grundlæggende en god ting. Spørgsmålet er, hvad det gør ved substansen i politik".

Han fortsætter: "Der er et behov i den brede del af befolkningen for, at man ikke skal tale så meget om fnadder, men man vil gerne høre, hvad folk mener. Utilfredsheden er et udtryk for, at man faktisk gerne vil høre, hvad de her mennesker vil."

Ifølge medieforskeren er det også et spørgsmål om øget konkurrence medierne imellem, som gør, at man skal være mere underholdende i valgdækningen.

Ulla Pors, der er eventchef for Nyhederne på TV 2, forsvarer programmet. Hun siger til Berlingske: "Vi har haft både et topmøde mellem Helle Thorning og Lars Løkke og en partilederrunde, og vi kommer til at have et topmøde og en partilederrunde mere. Men det her er det store folkelige. Man er tilbage i forsamlingshuset, det gode gamle vælgermøde med råben og skrigen og 1.300 engagerede publikummer."


Se også:
http://tvnyt.com/artikel/default.asp?id=19468



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002