Kontakt os






 

'De omvendte' - ny debatserie på DR2
Fredag 9. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvad sker der for mennesker, der skifter tro? Hvad er de personlige konsekvenser? Og hvordan kan de være sikre på, at de ikke tager fejl igen? De omvendte går hinanden på klingen i DR2s nye debatprogram 'De omvendte' fra mandag den 12. april.
Religionsskifte er et fænomen, der vokser i Danmark, fortæller DR i en pressemeddelelse. Strømmen til og fra de store verdensreligioner er taget til, og går i alle retninger. Fra jøde til kristen. Fra kristen til muslim. Fra troende til nihilist. Eller omvendt.

I en ny række debatprogrammer på DR2 sætter vært Bjarke Stender to gæster stævne, som har fundet modsatte svar på de store spørgsmål.

"Ofte hænger gæsternes valg af tro sammen med en interessant personlig historie. Derfor er der også en masse følelser og identitet på spil, når gæsterne konfronterer hinanden", siger Bjarke Stender, som også er vært på P1-programmet Eksistens.

Bjarke Stender vil i programmet udfordre de omvendte på deres tro ud fra sin egen umiddelbare undren og nysgerrighed:

"Det har altid trigget mig, når folk tror, de har fundet det eneste rigtige svar, fordi jeg selv altid finder flere spørgsmål end svar. Så jeg er meget nysgerrig efter at høre de omvendte svare på spørgsmålet: 'Hvordan kan du være sikker på, at du ikke tager fejl nu, når du taget fejl tidligere?'", siger Bjarke Stender.

I det første program på mandag den 12. april møder seerne den iransk-fødte Massoud Fouroozandeh, forfatter til bogen 'Den forbudte frelse' og konverteret fra islam til kristen. Han er opvokset i en koranskole i Iran, men siden flygtet, fordi han var bange for, at han var ved at blive opdraget til at blive fundamentalist. Over for ham sidder Bettina Meisner, som er konverteret ind i islam fra Pinsekirken som 18-årig. Bølgerne går højt og der er tydeligvis store følelser på spil, når de f.eks. diskuterer, om islam rimer på terrorisme.

Programmerne vil også fokusere på de personlige konsekvenser, det kan have pludselig at se lyset i en ny religion. Det bliver tydeligt i konfrontationen mellem den almindelige forretningskvinde, der bliver zen-buddhist, og hendes bedste veninde, der slet ikke kan forstå, hvordan hun kan vælge, som hun gør.

Vi møder også tidligere hippie og nuværende Imam, Abdul Wahid Petersen, der bliver udfordret på sin tro og værdier af sin gamle ven fra hippietiden, forfatteren og kokken, Reneé Gjerløw.

De omvendte kan ses første gang mandag den 12. april kl. 23.00 på DR2.


Her er en oversigt over programmerne:

1. Muslim og kristen
Nogle mener, at islam rimer på terrorisme. Andre, at kristne mangler respekt for muslimer. Mød én fra hver lejr, der engang var omvendt.
Gæster: Massoud Fouroozandeh og Bettina Meisner

2. Buddhist og veninde
Hvad får en moderne, dansk kvinde til at opgive job, hus og mand, flytte i kloster og blive Zen-buddhist? Og hvordan reagerer hendes bedste veninde på sådan en u-vending?
Gæster: Charlotte Juul og Cecilie Rørbye

3. Troende og ateist
Er troen på en religiøs sandhed både naiv og forældet? Eller er det snæversynet og kynisk at afvise det? Mød én, der har fundet sandheden i Gud og én, der smed ham ud.
Gæster: Elon Jepsen og Martin Ehrensvärd

4. Imam og hippie
Mød den kontroversielle imam, der engang var en langhåret hippie med hang til hash. Og hans gamle hippie-ven, der ikke altid forstår, hvad han har gang i.
Gæster: Abdul Wahid Pedersen og Reneé Gjerløw

5. Katolik og protestant
Burde alle de folkekirke-kedelige indse, at der er noget helt unikt ved det katolske fællesskab, verdens største trossamfund? Mød to mennesker, der har sagt henholdsvis farvel og amen til Paven.
Gæster: Jakob Egeris Thorsen og Karen M. Larsen

6. Jøde og kristen
Hvad får en 69-årig jøde til at blive døbt i folkekirken? Og en 30-årig kristen teologistuderende til at stemple ud og blive jøde?
Gæster: Lene Andersen og Kjeld Koplev

7. Eks-Jehovas Vidne og Hare Krisna
Findes der frelse eller fængsel i troens regler? Mød en tidligere Jehovas Vidne og en Hare Krishna-discipel.
Gæster: Kristian Molbo og Daniel Laflor

8. Bibelen eller videnskaben
Er det naivt at tro på Bibelens ord? Eller overfladisk at lade den erstatte med videnskaben? Mød to mennesker, der har fundet modsatte svar på de svære spørgsmål.
Gæster: Mathias Waage Petersen og Daniel Akulenok


Foto: Bjarke Stender er vært på det nye DR2-program 'De omvendte'. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002