Kontakt os






 

DR vil bruge begrebet "bærbare videoafspillere" fremover
Mandag 27. marts 2006
Af Karsten Jensen
 
I den seneste tid har DR ellers i spot i radio og tv omtalt de bærbare videoafspillere som "video-ipods", men det er faldet en andre producenter end Apple (foto) for brystet, ligesom Forbrugerrådet også har været kritisk. Men nu har DR besluttet fremover at bruge begrebet "bærbare videoafspillere" i markedsføringen af sine video-podcasttilbud.
"Grunden til, at vi har kaldt dem "video-ipods", har været den simple, at det er den mest udbredte bærbare videoafspiller, som derfor også vækker størst genkendelse hos folk. Men nu er der kommet en række andre producenter af bærbare videoafspillere på det danske marked. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at vi omtaler et specifikt produkt," siger DRs direktør for tv og nye medier, Lars Grarup.

Han ønsker samtidig at understrege, at DR har valgt et såkaldt åbent videoformat til sine videopodcasts. Det betyder, at de tv-programmer, DR gør tilgængelige som videopodcast, uden tekniske hindringer kan konverteres til andre videoformater.

"Der er således intet til hinder for, at DRs videopodcast kan afspilles på alle bærbare videoafspillere. Det modsatte har ellers været antydet," siger Lars Grarup.

På netstedet www.dr.dk/podcast har der været en intens debat mellem brugerne og DR om, hvordan DRs videopodcast kan afspilles på andre bærbare videoafspillere. Her kan nye brugere for øvrigt også finde hjælp til at se DRs videopodcast på forskellige computerplatforme og bærbare videoafspillere.

Ved videopodcast kan man downloade tv-programmer til sin computer eller sin bærbare videoafspiller, så man kan se udsendelserne lige præcis, når man har tid og lyst. For øjeblikket sender DR magasinprogrammerne 'Penge', 'Kontant', 'Profilen' og 'Deadline 2. sektion' samt 'Nyheder på tegnsprog' som videopodcast. Det er tanken, at flere udsendelser skal gøres tilgængelige på denne facon i den kommende tid.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002