Kontakt os






 

Nu kan man se filmen uden undertekster
Tirsdag 13. april 2010
Af Karsten Jensen
 
Fra onsdag 14. april bestemmer man selv, om der skal være undertekster på DR K, DR HD og Ramasjang. Men kun hvis man ser tv med antenne.
DR skifter tekstningssystem på DR K, DR HD og DR Ramasjang fra onsdag den 14. april. Ændringen betyder, at seerne fremover selv kan vælge, om de vil have undertekster slået til eller fra på tv-kanalerne DR K, DR HD og DR Ramasjang - men kun hvis man ser tv med en antenne. Der sker ingen ændringer for undertekstning på DR1, DR2 og DR Update.

Hvis underteksterne er slået fra på fjernsynet eller den digitale modtagerboks, vil seerne opleve at underteksterne forsvinder fra den 14. april. For at få underteksterne igen skal seeren slå underteksterne til i fjernsynets eller modtagerboksens menu - det gøres med fjernbetjeningen.

Tekstningen gælder også for tekstning til hørehæmmede, som i programoversigterne er markeret med TTV. I stedet for at bruge tekst-tv side 396, 397 og 398 kan man fremover tilslutte tekstningen via fjernbetjeningen. Men det gælder også kun, hvis seeren modtager signalet med en antenne og kun på DR K, DR HD og DR Ramasjang. TTV for DR1 og DR2 ligger på tekst-tv side 399, som de plejer.

For at gøre seerne opmærksomme på, at DR ændrer systemet for underteksterne bliver der i øjeblikket sendt spot til på DR K og DR HD, mens der vil være kravletekster på DR Ramasjang med henvisning til tekst-tv side 729.

At skulle tilslutte eller fravælge teksterne skal ske i menuen for fjernsynet eller den digitale modtagerboks. Hvordan det gøres varierer fra model til model, og seeren kan læse hvordan i fjernsynets/modtagerboksens brugsvejledning.

Er brugsvejledningen blevet væk, kan man prøve sig frem. Her er en gennemgang af, hvordan undertekster slås til/fra på mange modeller:

Tag fjernbetjeningen. Hvis man har en digital modtagerboks, skal du bruge fjernbetjeningen til denne. Har man et fjernsyn med indbygget digital modtager, så skal man bruge fjernsynets fjernbetjening.

Tryk på den knap på fjernbetjeningen, hvor der står menu.

Vælg ”Indstillinger” og herefter ”Undertekster” eller ”Fra”.

Herefter vil der oftest være tre valgmuligheder, som kan være ”Dansk”, ”Dansk” og ”Ingen undertekster”. Vælger man den første ”Dansk” og trykker ”Ok” vil det oftest være almindelig danske undertekster. Vælger man den anden ”Dansk” vil oftest være tekstning til hørehæmmede. Og hvis man vælger ”Ingen undertekster”, forsvinder underteksterne.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002