Kontakt os






 

Oppositionen kræver Brian M's afgang
Fredag 16. marts 2007
Af Knud Hyllested
 
SF’s formand betegner kulturministeren Brian Mikkelsens e-mail til DR’s daværende bestyrelsesformand som ’torskedumt,’ og anklager Kulturministeren for at have vildledt folketinget. Socialdemokraterne mener, at Brian Mikkelsen overskrider alle grænser og sætter spørgsmålstegn ved hans dømmekraft. De Radikale kalder ministerens adfærd en skandale og tilslutter sig kravet om ministerens afgang.
SF’s formand Villy Søvndal beskylder i Politiken Kulturministeren for at have vildledt Folketinget, fordi ministeren så sent som i februar afviste at have talt om programmer og medarbejdere med DR's ledelse, men det er ifølge tidl. generaldirektør Christian Nissens nye bog direkte i modstrid med en e-mail, som Brian Mikkelsen i 2003 sendte til DR's daværende bestyrelsesformand.

”Han har forbrudt sig mod ministeransvarsloven, og det her er efter min bedste overbevisning vildledning", siger Villy Søvndal, der mener, at Brian Mikkelsen ligner en, som er blevet taget med fingerene i kagedåsen, og at statsministeren nu må afgøre, hvad Brian Mikkelsen nu skal lave.

Socialdemokraterne politiske ordfører Henrik Sass Larsen siger til Politiken, at ministeren har overskredet alle grænser og kræver hele sagen undersøgt til bunds. Ministerens adfærd ”er helt uhørt i et demokrati med en fri presse” og sætter spørgsmålstegn ved ministerens dømmekraft, og om han i det hele taget kan fortsætte som minister, mener Henrik Sass Larsen, der ønsker ”klarhed over hele omfanget af den pression, som regeringens ministre har udøvet mod DR.”

Den Radikale leder Marianne Jelved tilslutter sig kravet om, at kulturministeren bør gå af. ”I et demokratisk samfund skal en regering ikke antaste pressefriheden. Ministre og alle andre kan udtale sig i offentligheden, men ikke i lukkede henvendelser til en bestyrelsesformand. Det er at lægge pres på den redaktionelle frihed," mener Marianne Jelved.

Oluf Jørgensen, der er pressejurist på Danmarks Journalisthøjskole siger til Ritzau Tidende, at ”Der er klare trusler mod DR i mailen, og betegner det som "dybt bekymrende i forhold til ytringsfriheden.” Oluf Jørgensen påpeger, at Brian Mikkelsen som minister selv er øverste ansvarlig for loven om Danmarks Radio, hvor der står, at man lægger afgørende vægt på informations- og ytringsfriheden, og at Danmarks Radio skal afvise ethvert forsøg på pression fra udenforstående.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002