Kontakt os


 

Masser af rå vold for licenspengene
Fredag 30. juli 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En opgørelse over de mest genudsendte film på dansk tv viser, at de store, danske tv-stationer bombarderer seerne med amerikanske voldsfilm. Undersøgelsen viser at 23 ud af de 30 mest viste film er amerikanske actionfilm, hvoraf hovedparten er forbudt for børn på grund af voldelige scener. Den mest viste film er filmen ’Out for Justice,’ hvis afstumpede voldsorgier er blevet vist for danskerne 20 gange siden 1992.
Psykiater Gideon Zlotnik finder den bloddryppende sendeflade på bl.a. DR og TV 2 for ”stærkt problematisk”, og slår fast, at man får et ”mere afstumpet forhold til vold” af at se disse film.

Han siger til Randers Amtsavis: ”Det bidrager til en kultur, der er gennemsyret af vold, støj og aggressivitet. Alle ved, at børn kan tage skade af voldsfilm, men man skal ikke glemme, at voldsfilm også påvirker voksne. Vi tror, at voksne er mere kritiske og kan skelne virkelighed fra fiktion, men sådan er det ikke altid. Det er både dårligt for børn, unge og voksne, at fjernsynet er fyldt med vold og blod.”

DR: Ok med hjernedøde film

Fra DR besvares kritikken med, at man her forsøger at dække alle de områder og interesser, som man er forpligtet til, og derfor også viser de amerikanske actionfilm – som jo også er populære, understreger Kaare Schmidt, film- og serieindkøber i DR.

Han siger dog: ”Der er stort set kun et sendetidspunkt, hvor vi sender den type film [de mere bloddryppende voldsfilm. /red.], og det er fredag aften efter klokken 21. Der synes vi, det er ok med lidt hjernedød underholdning, men det er bestemt ikke betegnende for vores sendeflade.”


TV 2: Vi sender det kun sent på aftenen

”Vi går meget op i ikke at udsætte folk, der ikke er interesserede, for den slags film [voldelige actionfilm. /red.]. Derfor sender vi dem først sent på aftenen, hvor der er et særligt publikum til dem. Generelt så har vi en ret klar grænse, der hedder klokken 21. Vi sender aldrig film før, som har vold, farlig adfærd eller anstødelig sprogbrug,” siger Mette Rysø, planchef på TV 2, til Randers Amtsavis.


- - -

TV 2 afviser indholdet i denne artikel - læs mere:
http://tvnyt.com/artikel/default.asp?id=18624
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002