Kontakt os






 

VM-tv med dansk digital teknik
Tirsdag 7. maj 2002
Af Karsten Jensen
 
Verdensmesterskaberne i fodbold fløjtes i gang den 31. maj i Sydkorea og Japan og det bliver med premiere for en ny dansk tv teknik. Seere med en digital set top boks fra det unge københavnske firma, Visionik Interactive, kan følge med i diverse spillerdata, holdenes kampstatistikker, se data om den enkelte fodboldspiller, se andre relevante informationer om fodboldmesterskaberne samt læse artikler fra nyhedsbureauet Reuters. Seerne kan også se kampen fra flere tv-vinkler, eller gense udvalgte klip.
I første omgang er det dog kun abonnenter på den arabiske satellitkanal, Arab Radio & TV (ART). Arab Radio & TV er den næststørste station i den arabiske verden og sender til alle verdensdele.

Visionik Interactive startede i 1996 men tilhører eliten inden for interaktiv tv. 95 pct af firmaets kundekreds er fra udlandet. Blandt kunderne er blandt andre Sky Active, Viasat, Austar, DIRECTV Latin America, TDC (Tele Danmark) og DR.

Det var Visionik Interactives teknik, der blev brugt ved DRs ungdomsprogram ROFL, Rene Ord For Lommepengene. Det var et interaktivt tv program hvor unge kunne deltage i konkurrence, se videoklip under udsendelsen, ændre kameravinkler og deltage i små
onlineundersøgelser under programmet - forudsat man havde den rigtige digtale teknik.

Marketingsdirektøren Maria Flodin fortæller til Computerworld: "vi har allerede platforme til e-mail, nyheder og T-commerce - indkøb via tv skærmen, som vi tror bliver rigtig stor. Markedet er der, da for eksempel Sky i Storbritannien alene har seks millioner hjem med digitale set top bokse, men det går lidt trægt. Kan folk impulsivt gøre indkøb fra sofaen på en nem og bekvem måde, vil det vokse hurtigere", fortæller hun til Computerworld, der også beretter om at interaktive reklamer så småt er begyndt at dukke frem.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002