Kontakt os






 

TV 2 indsamlede 100 millioner kr. til
Kræftens Bekæmpelse

Mandag 29. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2's 'Knæk Cancer' blev en stor succes og sikrer nu nye midler til forskning og patiensstøtte. Mere end 100 millioner kroner blev resultatet af TV 2's ugelange oplysnings- og indsamlingskampagne mod kræft - kulminerende lørdag aften med showet 'Knæk Cancer Live!'.


"Det har været fantastisk at mærke den varme og solidaritet med kræftpatienterne, som hele Danmark har vist i løbet af ugen. Hver eneste sms, lotterispil eller donation fra en virksomhed, en privatperson eller en gruppe af borgere har jo været en besked om, at vi står sammen i kampen mod kræft. Jeg ved, at det varmer hos kræftpatienterne og deres familier, og det er et fantastisk rygstød til vores arbejde i Kræftens Bekæmpelse. Jeg er taknemmelig og rørt over den store opbakning – både fra private danskere, fra virksomhederne og ikke mindst fra TV 2 og stationens medarbejdere, som er gået meget aktivt og engageret ind i kampen mod kræft," udtaler Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen.

Knæk Cancer-kampagnen er den første af sin slags i Danmark. TV 2 oplyser, at der i Storbritannien & Nordirland - med 11 gange flere indbyggere end i Danmark - for nyligt blev indsamlet godt 6 millioner pund (svarende til cirka 56 millioner kroner) ved et cancer-indsamlingsshow.


Knæk Cancer kommer igen i 2013

TV 2's programdirektør, Palle Strøm, garanterer, at Knæk Cancer kommer igen i uge 43 i 2013. Det skyldes både succes med tv-dækning og med at indsamle penge, der skal være med til at knække cancer-kurver.

"Kampen mod kræft er en folkesag og dermed en TV 2-sag. Vi vil gerne gøre en forskel, og med Knæk Cancer synes jeg, vi har skabt større åbenhed, accept og ikke mindst en stemning af håb, trods og sammenhold på et meget alvorligt område. Kampen slutter ikke her, heller ikke på TV 2. Det her er kun begyndelsen," siger Palle Strøm, der også lægger vægt på, at TV 2 med Knæk Cancer-programmerne markant har fornyet danske indsamlingsshows.

"At bruge en hel uges tv-programmer på at oplyse, underholde og indsamle mod kræft har været helt nyt, og fredagens 'Vild med dans' og lørdagens 'Knæk Cancer Live!' har i endnu højere grad fornyet indsamlings-genren. Aldrig tidligere har dansk tv præsenteret et show, som – i en god og alvorlig sags tjeneste – har formået at blande sjov og alvor på en ny og begavet måde, som det skete i 'Knæk Cancer Live!'. Jeg er superstolt af vores programmer og af den holdånd hos TV 2, de involverede produktionsselskaber og Kræftens Bekæmpelse, som har ført til dette resultat," siger Palle Strøm.


Stor opbakning

I løbet af ugen har en række TV 2-programmer bidraget stort til indsamlingen – ved konkurrencer, lotterier og opfordringer til støtte. Nogle de store bidrag kom fra 'Vild med dans'-seerne (over 22 millioner kroner), 'Go’ morgen Danmark' og 'Go’ aften Danmark' (syv millioner kroner) og 'Hvem vil være millionær?' (to millioner kroner).

Både virksomheder og private kan stadig bidrage til indsamlingen. Man kan læse mere på knækcancer.tv2.dk, hvor også en række private indsamlinger fortsætter i de kommende dage. Det samme gør Kræftens Bekæmpelses lotteri med en hovedpræmie på én million kroner.



Foto: Tre af værterne ved 'Lnæk Cancer Live!' indsamlingsshowet på TV 2 lørdag aften: Cecilie Bech, Hans Pilgaard og Natasja Crone. (Fotograf: Per Arnesen / TV2)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002