Kontakt os






 

Ole Rahbek fra DR til Pineapple
Tirsdag 3. marts 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ole Rahbek forlader sin nuværende stilling som chef for DR Aktuelt for at starte i en nyoprettet stilling som programchef for produktionsselskabet Pineapple Entertainment.


Ole Rahbek er uddannet journalist og har igennem de seneste 10 år besiddet forskellige chefstillinger for bl.a. DR Aktuelt, DR Event, DR Fyn, Aftenshowet og været udviklingschef på DR Kultur.

I de seneste tre år har Ole Rahbek været chef for DR Aktuelt, der er et internt produktionsselskab i DR med 45 ansatte. DR Aktuelt producerer live aktualitetsprogrammer – bl.a. Aftenshowet og flere af DR2's reportageserier og aktualitetsmagasiner – herunder DR2 Nu. Afdelingen har under Ole Rahbeks ledelse været faste leverandører af tv-shows såsom 'Året Der Gik' og satire som 'Quizzen' med Signe Molde samt forskellige programmer med Anders Lund Madsens.

Den 1. juni tiltræder Ole Rahbek en stilling som programchef for Pineapple Entertainment.

Ricco Wichmann siger om det kommende samarbejde: "Med Ole ved roret får vi - foruden en erfaren leder - en ekstremt kompetent og dedikeret programchef, der skal være med til at drive Pineapple videre på fronter, der ikke kun begrænser sig til comedy, underholdning og events, men også kommer til at dække livsstil og fakta.

Som programchef hos Pineapple skal Ole Rahbek bidrage til et øget fokus på programudvikling og -salg, og skal med sin stærke brede profil berige Pineapples kommende produktioner."

Om den nye chefstilling udtaler Ole Rahbek: "Jeg glæder mig voldsomt meget til at arbejde sammen med nogle af tv-branchens mest kreative hoveder. Pineapple står for mig som kombinationen af frækhed, nysgerrighed og et dybt kompetent greb om tv-mediet og dets muligheder, og jeg kan ikke forestille mig et bedre afsæt for at skabe tv-fortællinger".

Udover 'Natholdet' på TV 2 står Pineapple bag fredagsprogrammet 'Breinholt & Venner', 'Monte Carlo' på DR3, 'Klaes the Roommate' på TV 2 Zulu og indslag til 'Zulu Comedy Galla 2015', Dronningens 75 års-fødselsdag, 'Knæk Cancer' på TV 2, DRs 90 års-fødselsdag og til maj er der premiere på TV 2-programmet 'Vi Elsker Biler' med Christian Grau og Anders Breinholt i værtsrollerne.

Ole Rahbek er - foruden journalist - MBA'er i kreativ ledelse fra Steinbeis Universitet i Berlin (2010), og har skrevet bogen 'Sustainable Creativity – Ledelse, der gør nytænkning og udvikling til en naturlig del af dagligdagen'.

Pineapple Entertainment er ejet af Nordisk Film TV samt de to partnere Anders Breinholt og Ricco Wichmann.


Arkivfoto fra DR: Ole Rahbek. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002