Kontakt os






 

Nyt spørgeprogram på DR Ramasjang
Tirsdag 17. marts 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Ring til Ramasjang' er titlen på et nyt program på DR Ramasjang, hvor bamser kan ringe til børnehavebørn og få hjælp til deres dilemmaer. Programmet sendes hverdage klokken 18.30. Første gang den 23. marts.


Konceptet er enkelt og velkendt: Et panel af kendte svarer på lytternes eller seernes spørgsmål og dilemmaer om alt mellem himmel og jord. I Danmark bl.a. kendt fra radioprogrammerne 'Spørg Bare' og 'Mads & Monopolet' og på tv bl.a. kendt fra 'Spørg Charlie'. Nu får børnene så et lignende program - med et twist.

Panelet i 'Ring til Ramasjang' er skiftet ud med en væsentlig yngre generation, som vil gøre deres bedste for at løse problemer, de modtager over telefonen.


Tager børn alvorligt

Når de voksne forlader hjemmet om morgenen for at gå på arbejde, bliver bamserne levende. De små sovedyr roder sig ud i forskellige udfordringer og render ind i en masse dilemmaer. Og når det går galt eller bliver for svært, ringer de til dem, de stoler allermest på - børnene.

Programmet tager de mindste børn og deres verdenssyn dybt alvorligt, lyder det fra DR i en pressemeddelelse. Et panel af børn sidder klar foran telefonen i børnehaven til at hjælpe og rådgivegode til.

"Jeg synes, det er sejt, når børn hjælper børn. Vi kender alle sammen til det med, at løbe ind i problemer, som kan være svære at klare alene og derfor har brug for at spørge andre om råd og vejledning. De dilemmaer børn står overfor, er i deres optik ikke mindre end de voksnes," siger Kirstine Vinderskov, kanalchef for DR Ramasjang.


Råd om ensomhed, kærlighed, dårlig samvittighed - og popcorn

Børn er dygtige til at formidle deres viden og verdensforståelse videre til de små tøjdyr, og det er heldigt, for når bamser er alene hjemme, kan det godt gå vildt for sig. Bamserne roder sig tit ud i større eller mindre udfordringer. De har f.eks. brug for at få at vide, hvordan man laver popcorn, uden at det popper overalt i køkkenet.

Men programserien tager også hånd om større problemer, som for alle - uanset alder - kan være svært at håndtere. Hvad man kan gøre, hvis man er kommet til at sige noget, der ikke helt passer - og nu har dårlig samvittighed? Hvordan finder man selskab, hvis man føler sig ensom? Hvad kan man gøre, hvis man ikke kan falde i søvn? Og hvordan overvinder man frygten og får fortalt, at man er forelsket?

'Ring til Ramasjang' sendes første gang mandag den 23. marts klokken 18.30 på Ramasjang.


Foto: 'Ring til Ramasjang'. (Fotograf: Frederik Hansen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002