Kontakt os






 

Mere musik på DR2
Tirsdag 13. januar 2009
Af Karsten Jensen
 
DR2 har både premiere på et ugentligt klassisk program og et ugentligt rytmisk musikprogram inden udgangen af februar. Hovedparten af udsendelserne bliver sendt fra Koncerthuset, der åbner i weekenden.
Åbningen af Koncerthuset i DR Byen den kommende weekend bliver samtidig startskuddet til, at DR vil sende meget mere musik på tv. Både den klassiske og den rytmiske musik får egne magasinprogrammer i løbet af de første to måneder af 2009, og en lang række af koncerterne bliver sendt netop fra Koncerthuset.

Allerede dagen efter indvielsen - nemlig søndag den 18. januar klokken 15 - har DR2 premiere på ’DR2 Klassisk’, der hver søndag eftermiddag året rundt vil byde på klassiske koncerter på tv.

Hovedparten af tv-koncerterne bliver sendt fra det nye koncerthus og er med DR's egne ensembler. Men der vil også blive vist koncertoptagelser fra de andre nordiske radiofonier og fra DR's partnere i samarbejdet i European Broadcasting Union - måske bedre kendt som Eurovisionen.

I premiereprogrammet byder DR2 på Beethovens Pastorale-symfoni - spillet af DR Symfoniorkestret under ledelse af chefdirigent Thomas Dausgaard samt arien 'Ah! Perfido', sunget af Inger Dam-Jensen. Optagelserne her stammer fra den store ’Beethoven Maraton’, som blev opført i den gamle koncertsal i Radiohuset sidste år. Senere vil seere blandt andet kunne opleve uropførelsen af Per Nørgårds 7. symfoni og Mozart-symfonier med Mozart-specialisten, dirigenten Adam Fischer og DR Underholdningsorkestret.

”Vi har længe gerne villet præsentere seerne for en ugentlig koncert, og med det nye koncerthus har vi fået nogle fantastiske muligheder for at vise alle danskere det bedste fra den smukke sal i Ørestad,”, siger musikredaktør Carl Otto Dethlefsen fra DR Medier.


To temauger om klassisk musik i 2009

Udover den ugentlige koncert har DR2 også planlagt to temauger om klassisk musik. Den første bliver i maj, hvor temaet er dirigenter, og hvor DR blandt andet sender uddrag fra den internationale Malkokonkurrence for unge, talentfulde dirigenter i Koncerthuset.

Den anden temauge bliver sendt til november, og den er bygget op om talentkonkurrencen for unge solister ’Spil for livet’. Sammen med de danske musikskoler bliver de allerbedste talenter fra hele landet udvalgt til at deltage i konkurrencen om en førstepræmie på 100.000 kroner. Det er tredje gang, DR2 gennemfører den populære konkurrence, hvor man kan lade sig imponere af niveauet hos de unge solister, som er mellem 12 og 20 år.


'Backstage' om lørdagen med rytmisk musik

Også den danske, rytmiske musik får snart sit eget program på DR2, og også det bliver sendt fra Koncerthuset i DR Byen; nemlig fra det næststørste studie, Studie 2. Programmet har fået titlen ’Backstage’, og det kommer til at præsentere de væsentligste grupper og solister fra den danske musikscene - både de kendte, og de, der er på vej til at bryde igennem til et større publikum.

Det bliver P3’s musikvært Camilla Jane Lea, der præsenterer programmet, som bliver sendt om lørdagen klokken 19.30 på DR2, og går i luften første gang den 28. februar.


Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002