Kontakt os






 

Grønland: KNR indgår nyt samarbejde med lokale tv-stationer
Torsdag 9. juli 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KNR indgår nu et meget tættere samarbejde med de lokale tv-foreninger i Grønland, hvilket kommer til at betyde, at der fra 1. september kommer lokale nyheder på KNR fra hhv. Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat. KNR øger også samarbejdet med DR.
KNR lukkede regionalafdelingen i Ilulissat ved udgangen af december sidste år pga. vanskeligheder med fastholdelse af journalistisk og teknisk personale i nordregionen.

Men nu er der snart udsigt til, at der igen kan komme lokale nyheder fra Ilulissat og andre dele af regionen. KNR har nemlig indgået en aftale med den lokale tv-station i Ilulissat, Arctic TV.

Derudover har KNR lavet aftaler med Nuuk TV, der skal producere lokale nyheder fra den grønlandske hovedstad - og med Sisimiut TV, der får ansvaret for nyhedsdækningen i Sisimiut.

KNR's eneste tilbageværende regionaladeling - KNR-Kujataa i Qaqortoq - får derudover ansvaret for lokale tv-nyheder fra det sydligste Grønland.

KNR har iflg. tv-direktøren lagt vægt på, at de lokale tv-stationer skal råde over en kompetent journalistisk stab, hvor der i de fleste tilfælde tillige vil være med en lokal vært.

Ud over Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat kan det også senere blive aktuelt for andre byer i Grønland, at levere nyheder på denne måde gennem KNR.


Styrket samarbejde med DR

Jacob Abelsen oplyser videre, at KNR netop har haft et møde med DR, som han betegner som meget godt og konstruktivt. Her blev der bl.a. talt om det fremtidige samarbejde, og et af de områder, der nu arbejdes på, er kurser for både KNR's og lokal-tv stationernes medarbejdere i fællesskab.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002