Kontakt os






 

TV 2 aflyser årets julekalender pga. sex-sag
Tirsdag 11. september 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En af de medvirkende mandlige skuespillere i årets nye julekalender på TV 2 'Mikkel og guldhornet' er blevet idømt betinget fængsel og samfundstjeneste i en voldtægtssag, hvor han har forsøgt at tiltvinge sig 'anden kønslig omgang end samleje'. Derfor har TV 2 helt valgt at aflyse den nye julekalender i år og vil i stedet genudsende 'Alle tiders julemand' om nissen Pyrus og hans liv i Rigsarkivet. Også DR rammes af sex-sagen, da den pågældende skuespiller også medvirker i en DR-serie, der derfor skal genindspilles med en anden skuespiller.
"Vi tager TV 2's værdier alvorligt og prioriterer TV 2's familieprofil særdeles højt. Det gælder naturligvis i særlig grad, når vi producerer familiejulekalender, hvor vi er med til at skabe rollemodeller for børn", siger kanalchef Keld Reinicke

Oplysningerne om dommen er kommet så sent, at TV 2 ikke har nogen mulighed for at nå at genindspille kalenderen igen - uden den sexdømte skuespiller. TV 2 var ellers nået til den sidste uge af optagelserne. Det vides endnu ikke om eller hvordan TV 2 vil sende kalenderen i 2008.

Også DR må ændre planer. Den kommende dramaserie 'Sommer' skal genindspilles, således at alle de scener, hvor den sexdømte medvirker genindspilles med en anden skuespiller.

Det var skuespilleren selv, der orienterede DR om dommen i mandags.

"Det er en dybt beklagelig sag for alle parter. Men for os er der intet andet at gøre end at finde en anden til rollen og lave hans scener om. Den pågældende skuespiller medvirker i en lille, gennemgående karakter i ’Sommer’, men emner som kærlighed og sex er helt centrale i rollen, og også derfor kan han ikke fortsætte, selv om han er en talentfuld skuespiller," forklarer DR1-chef Ulla Pors Nielsen.

Hun understreger, at DR ville have stoppet samarbejdet med skuespilleren, hvis man havde kendt til sagen tidligere.

Det afgørende for DR er her, at netop denne rolle er uforenelig med den sag, han har været involveret i.

Selv om dommen nu giver medarbejderne i DR's fiktionsdivision ekstraarbejde, forventer Ulla Pors Nielsen fortsat, at serien ’Sommer’ kan få premiere på DR1 i begyndelsen af 2008.

Hverken DR eller TV 2 har overblik over, hvad de mange nye ekstra optagelser af hhv. 'Sommer' og 'Mikkel og guldhornet' vil løbe op i. Og ingen af de to tv-stationer oplyser navnet på skuespilleren.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002