Kontakt os


 


Fredag 31. maj 2002
DR varsler lockout mod journalister
DR har i dag modtaget strejkevarsel fra Dansk Journalistforbund, og DR har på den baggrund afsendt lockout varsel til Dansk Journalistforbund og anmodet Statens Forligsinstitution om at indtræde i forhandlingerne. Læs mere

Fredag 31. maj 2002
DRs regionale tv-forsøg blev en succes
DR Bornholm blev den meste sete tv-kanal på Bornholm, da DR brød TV 2s monopol på regionalt tv onsdag aften i forbindelse med valget til øens første regionsråd. Det viser en DR tv-måling med deltagelse af 1.060 bornholmere, oplyser E-pressen. Bornholmerne anvendte 53 procent af tiden foran skærmen på at se DRs valgudsendelse og 47 procent af tiden på TV 2 Bornholms valgudsendelse. Undersøgelsen viste også at 50 procent så både DR og TV2. 22 procent så udelukkende DR mens 28 procent udelukkende så TV 2. I alt 80 procent af bornholmerne havde tændt for fjernsynet for at følge valget. (SHN)

Fredag 31. maj 2002
DR-journalister varsler konflikt 1. juli
Dansk Journalistforbund (DJ) varslede i dag konflikt for 900 ansatte og en lang række freelancere i DR med virkning fra den 1. juli 2002 efter at det torsdag aften og nat ikke lykkedes at nå et forhandlingsresultat om nye overenskomster, oplyser Journalisten. Sammenbruddet medførte faglige møder og spontante arbejdsnedlæggelser blandt journalisterne i DR Radio (der varer til lørdag kl. 9), mens DR TV ikke blev berørt. (SHN)

Fredag 31. maj 2002
Poul Erik Andersson havde job i Farum
DK4 medarbejder og tidligere DR journalist igennem 22 år, Poul Erik Andersson, hænges ud i dagens udgave af B.T. i en større artikel, fordi han i halvandet år har været ansat som pressechef for Farum kommune - og samtidigt lavede en del arbejde for Farum Boldklub. Andersson siger selv til avisen, at arbejdet for boldklubben var ulønnet. B.T. skriver at titlen som pressechef for Farum kommune mest var til pynt, da har arbejdede mest for Farum boldklub, og dermed var hans ansættelse i strid med loven. (SHN)

Fredag 31. maj 2002
USA: Anna Nicole får eget tv-show
Den tidligere stripper Anna Nicole Smith får eget TV-show, skriver B.T. i dag. Hun blev kendt, da hun giftede sig med en gammel olierigmand, der døde kort efter og efterlod hende ca. 720 mio. kr. Kameraet følger den 33-årige Smiths dagligdag, og noget så ophidsende som hendes tandlægebesøg. Programmet kan ses på E! Entertainment Televion under titlen 'The New Anna Nicole Smith Show'. (SHN)

Torsdag 30. maj 2002
Kritik af netreklamer på DR website
Som vi beskrev tirsdag på tvnyt.com indfører DR reklamer på sin portal, www.dr.dk. Nu er DR kommet i modvind og kritiseres fra flere side, skriver Politiken i dag i sine IT sider. Læs mere

Torsdag 30. maj 2002
Sverige: SVT satser på flere kanaler
Den offentlige svenske tv-station SVT vil lancere en digital børnekanal, styrke sit udbud i SVT2 og videreudvikle SVT24 med sport og nyheder, skriver MediaWatch. "SVT skal forme udviklingen af det svenske digitale tv-landskab ved at tilbyde brede kanaler for det store publikum og være ledende blandt de små temakanaler inden for vigtige områder som børneprogrammer og nyhedsformidling", siger SVT-chef Christina Jutterström. Efter nytår vil SVT satse på at uddybe og give SVT2 en yngre profil. Nyhedskanalen SVT24 skal udvikles til at blive en fuldgyldig sports- og nyhedskanal, med bl.a. en styrkelse af de regionale nyheder. (SHN)

Torsdag 30. maj 2002
Brasilien: Åbner for udenlandske investorer
Hidtil har udenlandske investorer ikke kunnet komme ind i mediebranchen i Brasilien, der med en årlig omsætning på 33 mia. kr. er et af verdens største, men en ny lov, der netop er vedtaget åbner nu mulighed for, at udenlandske investorer kan investere i mediebranchen. Fremover kan udenlandske interesser eje op til 30 pct. af et medieselskab, men den nye lov giver dog ikke udlandet ledelses- og redaktionskontrol over medieselskaber, skriver Financial Times. (KJ)

Onsdag 29. maj 2002
Viasat omkoder satellitkort
I kampen mod de mange piratkort, der stadig florerer i Danmark har Viasat indledt et større teknisk modtræk mod brug af ulovlige piratkort, der skaffer seere ulovlig adgang til betalings-TV, oplyser Viasat i dag. Læs mere

Onsdag 29. maj 2002
Viasat overvejer erstatningskrav mod ejere af piratkort
En mand fra Odense er blevet dømt til at betale 75.000 kroner i erstatning, fordi han har produceret og solgt ulovlige pirat-kort. Nu overvejer tv-selskaberne, om køberne af kortene skal meldes til politiet. Læs mere

Onsdag 29. maj 2002
Rusland: Robinson mere populær end Putin
MTGs produktionsselskab, Strix Television, har indgået en aftale med Ruslands største tv-kanal, ORT, om co-produktion af den russiske udgave af Robinson Ekspeditionen. ORT er klar til at sende anden sæson af det populære reality-program, denne gang med hjælp fra Strix. Første sæson af programmet har været en stor succes i Rusland, og blev det mest sete nogensinde og overgik præsident Putins direkte nytårstale. Strix Television er i øjeblikket igang med sjette ombæring af Robinson Ekspeditionen for SVT. I år produceres og co-produceres programmet samtidig for Danmark, Norge, Belgien, Nederlandene samt de baltiske lande. (SHN)

Onsdag 29. maj 2002
DR styrker produktionen i provinsen
"Det ligger ikke i planerne - hverken nu eller i fremtiden - at programproduktionen i Århus skal reduceres. Siden 1999 er der sket en betydelig vækst i DRs programproduktion uden for Hovedstadsområdet. Både radio- og tv-produktion vil i 2002 nå en produktion uden for København målt i timer, som er omtrent dobbelt så stor som produktionen i 1999. Det er rigtigt, at TV-P, der én af 10 afdelinger uden for København, ikke hidtil har fået så stor del i denne vækst. Det er en konsekvens af den udbudsmodel, vi i de senere år har anvendt i DR, og er selvfølgelig ikke et led i en bevidst reduktion af TV-P," siger DRs generaldirektør Christian S. Nissen i et svar til medarbejderne ved TV-P i Århus. Læs mere

Onsdag 29. maj 2002
Norge: Journaliststrejke rammer TV Norge
Mere end 3.000 norske journalister er i dag gået i strejke efter et sammenbrud i overenstkomst-forhandlingerne og det rammer bl.a. 14 lokale tv-stationer i Norge. Disse stationer leverer dagligt indslag til TVNorges nyhedudsendelse kl. 18 og 22.30, og det skaber problemer for TVNorge, der dermed ikke har meget stof at byde på, skriver Kampanje. Strejken rammer ellers ikke de lands-dækkende tv-stationer eller NRK. (SHN)

Onsdag 29. maj 2002
Enhedslisten ude af medieforhandlinger
Som det første - og hidtil eneste - parti har Enhedslisten nu meldt sig ud af forhandlingerne om en ny medieaftale. Partiet har ikke fuld tillid til kulturminister Brian Mikkelsen (K) i sagen om privatiseringen af TV 2 og frygter at TV 2 får en ringere public service-dækning ved en eventuel privatisering. "Det bliver dårligere og dummere tv", siger Søren Søndergaard fra partiet i dag til Ritzau. (SHN)

Onsdag 29. maj 2002
DR laver regional-tv på Bornholm
I aften får bornholmerne to regionale tv-kanaler at vælge imellem. Det sker når DR Bornholm går fra radio til tv og regionalradioen sender tre timers direkte fjernsyn med nyheder fra dagens regionsvalg Læs mere

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [>]
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002