Kontakt os






 

Discovery laver optakt til CPH:DOX
Torsdag 19. oktober 2006
Af Karsten Jensen
 
Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen den 10.-19. november for fjerde år i træk i København. I den forbindelse viser Discovery Channel en række spændende danske og svenske dokumentarfilm i ugen op til festivalen, og Discovery står også for præmien til vinderen af Producentforeningens GuldDok-pris, der overrækkes torsdag den 9. nov.
Dette års CPH:DOX har 150 dokumentarfilm på programmet, og har gennem de første tre år oplevet en stigende interesse fra både publikum, deltagere og sponsorer. I år løber festivalen fra den 10.-19. november, og for andet år i træk har festivalen og Discovery Channel indgået samarbejde for at udbrede, stimulere og udvikle dokumentarfilm-genren i Danmark.

Partnerskabet skal bl.a. være med til at tiltrække internationale begivenheder til Danmark, herunder et af Europas mest respekterede fora for dokumentarfilm-skabere og branchen i det hele taget; ”Discovery Campus”, som Discovery Channel håber at kunne præsentere i Danmark i 2007.

Som optakt til festivalen sender Discovery Channel fra den 5.-9. nov. kl. 23-24 en række spændende danske og svenske prisbelønnede dokumentarfilm.

Kanalen lægger ud med ”Dogville Confessions” fra 2003 af Sami Martin Saif, der sendes søndag den 5. nov.

Fra mandag den 6. nov. og frem til torsdag den 9. nov. sendes bl.a. ”Min Morfar Forfra” af Pernille Rose Grønkjær, ”Township Boys” af Janus Metz Pedersen, ”The Camp” af Eva Mulvad, samt de svenske film ”Radicalized” af Klara Swantesson og ”I Skjul” af David Aronowitsch, Hanna Heilborn og Mats Johansson.

Til at binde alle filmene sammen vil Master Fatman hver dag optræde på Discovery Channel og indlede hver enkelt dokumentarfilm med et sjovt lille indslag.

”CPH:DOX er en oplagt samarbejdspartner for Discovery. Vi oplever en øget interesse for dokumentargenren, og det betyder en mangfoldighed af nye dokumentarfilm. Både for CPH:DOX og Discovery Channel er det vigtigt at være banebrydende med de bedste dokumentarprogrammer.

CPH:DOX oplever for fjerde år i træk en stigende interesse, så festivalen udgør derfor et naturligt afsæt for os til at tiltrække både danske og internationale producenter og deres idéer til dokumentarfilm.

Vi ønsker at støtte op om et godt og kreativt projekt i Danmark, som udgør et fora, hvor vi alle kan diskutere og vurdere fremtidens dokumentarprogrammer og -tendenser,” siger Jan Andreassen, adm. direktør og country manager for Discovery Channel i Norden.

Sidste år stod Discovery Channel for at uddele ”Mit Discovery”-prisen, og i år har kanalen valgt at præmiere vinderen af GuldDok 2006, Producentforeningens dokumentarfilmpris, som uddeles til årets bedste danske dokumentarfilm inden for seks forskellige kategorier.

I år giver Discovery Channel således vinderen af hovedprisen, GuldDok 2006, en tur for to til en af Discovery Channels ”Open Training Sessions”, som er en række dokumentar-workshops, der finder sted fire gange om året rundt omkring i Europa. Kanalen arbejder på at kunne præsentere en af disse workshops i Danmark allerede næste år.

GuldDok blev indstiftet i 2004 som et led i Producentforeningens bestræbelser på at styrke dokumentarfilmens synlighed, og prisuddelingen afvikles igen i år i forbindelse med CPH:DOX’ åbningsfest torsdag den 9. november.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002