Kontakt os






 

Ny struktur for DR Nyheder
Søndag 24. august 2003
Af Thomas Nielsen
 
DR's nyheder skal hverken splittes op i mindre dele eller samles yderligere i én kompakt nyhedsorganisation. Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger forsøger DRs generaldirektør Christian S. Nissen at finde en tredje vej, der skal tilgodese ønskerne om strukturen i det fremtidige DR hos både bestyrelsen og direktionen.
Meget tyder på, at kampen om, hvorvidt DR skal splittes op i mindre nyhedsenheder eller samles til en fælles organisation på tværs af radio og tv kan ende med et kompromis. Ifølge kilder til Berlingske Tidende, vil udspillet, som bestyrelsen skal tage stilling til på et møde den 2. september, lægge op til, at blandt andet udlandsredaktionen beholdes som en samlet enhed i fremtiden.

Dermed beholder blandt andre den tidligere meget omdiskuterede mellemøsten-korrespondent Ole Sippel sin position som DRs mand i Mellemøsten for både radio og tv. Ole Sippel har tidligere været hårdt kritiseret af Søren Espersen fra Dansk Folkeparti og medlem af DRs bestyrelse. Ole Sippels indflydelse på nyhedsdækningen fra Mellemøsten i både radio og tv blev brugt som et af argumenterne for en adskillelse af radionyhederne og tv-nyhederne.

En anden del af forslaget går ifølge avisens oplysninger ud på, at tv-nyhederne og radionyhederne vil få hver deres chef med ansvaret for de daglige nyheder. Det betyder, at DRs nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen ikke længere formelt vil få ansvaret for nyhederne i TV-avisen og radioavisen. Stillingen som nyhedsdirektør vil dog blive bibeholdt, men indholdet i jobbet er endnu ikke klart.

Dermed vil forslaget på mange måder betyde status quo i DR, hvilket indebærer, at planen om en opsplitning af DR i helt selvstændige redaktioner for radio og tv bliver opgivet. Omvendt bliver der ikke taget yderligere skridt i retning af et DR som en stor samlet enhed, hvor alle journalister laver nyheder til både radio, TV og Internet.

Det er ikke lykkedes Berlingske Tidende at få en kommentar fra bestyrelsesformand Jørgen Kleener eller generaldirektør Christian S. Nissen. Udlandschef på DR Kristian Mouritzen ønsker ikke at kommentere de nye oplysninger om udlandsredaktionens fremtid.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002