Kontakt os






 

Pinsekirkens mediestrategi skaber økonomisk chok for græsrodsstationer
Mandag 7. januar 2008
Af Eric Larsen
 
Takket være en særbevilling blev lokal-tv stationernes økonomi reddet på målstregen. Driftstilskuddet for 2008 kan først udbetales, når finansloven er på plads – men der kom et folketingsvalg i vejen. En midlertidig bevillingslov åbnede dog for, at 1/12 at det tildelte støttebeløb kunne udbetales i januar. Men da stationerne åbnede kuverten fra Mediesekretariatet, ventede en slem forskrækkelse.

Lokal-tv stationerne i Mediehus Århus er et af de steder, der er blevet ramt af økonomisk granatchok. Deres driftstilskud er blevet barberet ned med en femtedel – og dette gør sig gældende for næsten alle øvrige etablerede græsrodsstationer.

Det skyldes, at puljen med midler til lokal-tv er uændret, selv om alle de ledige sendemuligheder på DR2-frekvenser og uudnyttede græsrodsvinduer på SBS Net-frekvenser blev udbudt i 2007. I de 2 udbudsrunder sikrede Pinsekirken sig en større haglbyge af sendetilladelser til sendesamvirket 'Dominion Kingdom Network', i daglig tale DKnet-TV, samt til lokale aflæggere af TV-Helsingør.

Fra det fælles sekretariat i Helsingør sikrede man sig 41 sendetilladelser i 40 byer. Af disse er 19 DKnet-sendetilladelser samt en enkelt TV Helsingør-aflægger sluppet gennem nåleøjet og fundet berettigede til driftstilskud i denne omgang.

Samlet betyder det en check på over 5 millioner kroner for 2008 til sekretariatet i Helsingør, men hvis alle deres sendetilladelser på et tidspunkt kan opnå driftstilskud, vil det betyde at lokal-tv puljen vil blive drænet for 11 millioner kroner årligt udelukkende til personer med tilknytning med Pinsekirken fra kredsen omkring DKnet-TV / TV Helsingør. Hertil kommer yderligere en personkreds fra Pinsekirken tilknyttet United Christian Broadcasters (UCB), der også har fået en stribe sendetilladelser rundt om i landet.

Erik Meistrup, der er formand for sendesamvirket i Århus, udtaler til Århus Stiftstidende, at dette på sigt udgør en trussel mod lokal-tv idéen. Især hvis programfladen udelukkende kommer til at bestå af udenlandske forkyndelsesprogrammer med danske undertekster.

Enhedslistens Per Clausen vil nu tage sagen op i Folketinget.

Det er i øvrigt uklart, i hvor mange byer man fra årsskiftet reelt har kunnet se DKnet-TV og TV Helsingør. Redaktionen på tvnyt.com har endnu ikke selv observeret eller fået meldinger om at sendetilladelserne er gået i æteren noget sted i landet, og på hjemmesiden http://www.dominionkingdom.net står da også, at man vil kunne se stationen ”i løbet af kort tid”.

Mediesekretariatet udtaler til Århus Stiftstidende, at man heller ikke her har noget overblik over hvilke sendetilladelser der er aktive, men at flere har fået dispensation fra startdatoen 1. januar.

Talsmand for sekretariatet i Helsingør er i øvrigt tv-prædikanten Erling Ilsøe Nielsen. Århus Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra ham, men røret bliver smidt på, hver gang avisen ringer op.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002