Kontakt os


 

DR vinder sag i Pressenævnet - mand bag lys-kur har ikke ret til genmæle
Mandag 27. juni 2016
Af Redaktionen
 
Pressenævnet mener ikke, at Kay Hougaard har ret til genmæle efter omtale i 'Kontant-udsendelsen 'Alternativ behandler tilbyder livsfarlig sultekur'.
Kay Hougaard, der er manden bag en meget omtalt 'lev af lys-kur', som DR-programmet 'Kontant' beskæftigede sig med i september sidste år, er ikke berettiget til at få offentliggjort et genmæle. Det fastslår Pressenævnet i en afgørelse.

Pressenævnet udtaler kritik på et enkelt punkt, mens man frikender DR på de øvrige punkter.


Citater byttet rundt

Kay Hougaard havde bl.a. klaget over, at DR havde byttet rundt på to citater fra en YouTube-video i programmet, så seerne, ifølge Pressenævnet, fik indtryk af, at han alene har spist én gang siden 2013, hvilket der ikke var dokumentation for.

Dertil kommer, at 'Kontant' giver indtryk af, at videoerne var bragt i kronologisk rækkefølge, hvilket altså ikke var tilfældet, og derfor får DR kritik for sin sammenklipning.

Da Kay Hougaard imidlertid blev interviewet om sine spise- og drikkevaner i udsendelsen, mener Pressenævnet dog ikke, at DR behøver at offentliggøre kritikken eller komme med et genmæle på DRs flader.

Kay Hougaard havde bl.a. også klaget over, at det i udsendelsen blev nævnt, at han er slagter, og at han tidligere er gået konkurs med en virksomhed, hvorimod det ikke blev nævnt, at han bl.a. har arbejdet som akupunktør og healer.

Her mener Pressenævnet, at DR ikke har overskredet de vide rammer for redigering ved ikke at nævne disse job.

"Det er Pressenævnets opfattelse, at i de øvrige oplysninger, som fremgår af DRs omtale vedrørende Kay Hougaards behandlingsform, herunder behandlingen af børn, er gengivet korrekte," hedder det – og nævnet mener derfor ikke, at der er grund til, at DR skal offentliggøre et genmæle oven på tv-udsendelsen og omtalen i øvrigt.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002