Radio Midtjylland købt og nu en del af ANR-koncernen
Lørdag 7. juli 2001
Af Stig Hartvig Nielsen

Radio Midtjylland i Herning er blevet købt af MidtVest FM. Begge radioer fortsætter som hhv. en "hitradio" for især de unge og en "guldradio". MidtVest FM er en del af ANR/Aalborg TVR koncernen der bl.a. også ejer Radio Viborg.

Ejerne af MidtVest FM og Radio Midtjylland bliver "Mediahuset", der ejes af Vitta Lysgaard samt Radio Viborg og Aalborg TVR. Mediahuset står også bag driften af TvDanmark Midtjylland og bag Art Production.

Begge radioer vil blive styrket i nyhedsfladen og de nye ejere lægger vægt på, at med købet sikres de lokale medier i Herning på danske hænder med interesse i den lokale journalistik. Direktør for Radio Viborg, Jan Buhr, mener, at der i dag sker et usynligt opkøb af danske radiostationer. Han siger: "Udenlandske interesser breder sig ud over landet, og de arbejder under ingen omstændigheder for det lokale. Sådan ønsker vi ikke det skal blive her i det midt- og vestjyske".

Gennem en bedre fordeling af frekvensressourcerne, vil man nu forsøge at sikre en bedre dækning for både Radio Midtjylland og MidtVest FM i både Herning, Ikast, Holstebro og resten af Ringkøbing Amt.